Η Μαρία Απατζίδη για την ιδιωτικοποίηση του νερού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μητσοτάκης Α.Ε.: Μπίζνες στην πλάτη του λαού, με δημόσια αγαθά

21-3-2023 Η Μαρία Απατζίδη μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής στη συνεδρίαση για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 , υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, σε μια κίνηση ασέβειας προς τους 57 νεκρούς αθώους συμπολίτες μας, σπεύδει να φέρει προς ψήφιση την ιδιωτικοποίηση του νερού και των απορριμάτων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μια Ανεξάρτητη Αρχή που θα έχει υπό την ευθύνη της την Ενέργεια, τα Απόβλητα και το Νερό! Δηλαδή θα έχει αρμοδιότητα την οργάνωση, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το κόστος και την τιμολόγηση της παροχής υπηρεσιών ύδατος. Με άλλα λόγια το νερό θα τιμολογείται με γνώμονα το κέρδος.

Η κα Απατζίδη ανέφερε την ανεκδιήγητη φράση στελέχους της κυβέρνησης που είχε δηλώσει: «το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό και αυτό οδηγεί σε σπατάλη του»

Σύμφωνα με την κα Απατζίδη τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης, όπως δείχνουν πολυάριθμες μελέτες, είναι πάντα καταστροφικά. Το ΜέΡΑ25 απορρίπτει τις επενδύσεις όπου οι ιδιώτες καρπώνονται μόνο κέρδη και το δημόσιο τις όποιες ζημίες.

Τέλος,  η βουλεύτρια δήλωσε ότι το νερό και η διαχείριση των αποβλήτων είναι δημόσια αγαθά και τέτοια πρέπει να παραμείνουν. “Οι αγώνες για την κοινωνικοποίηση και επαναδημοτικοποίηση του νερού πρέπει να συνεχιστούν και θα συνεχιστούν”.