Η Μαρία Σπυράκη αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. στη θέση του Βασίλη Κικίλια

Κυοφορούνταν από καιρό. Μάλλον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κα Μαρία Σπυράκη να περάσει κι από την «κόκκινη» καρέκλα του Εκπροσώπου Τύπου πριν επιστρέψει στην εντός πολιτικών συνόρων.

Η κα Σπυράκη επί χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας γνωρίζει άριστα το χώρο και έχει πολύ καλές σχέσεις με τους συναδέλφους της. Ήπιων τόνων και κατηρτισμένη η Πειραιώς εκτιμά ότι θα προσδώσει άλλον αέρα στο επικοινωνιακό κομμάτι του κόμματος ενόψει ενός πολιτικά θερμού χειμώνα και μιας εκλογικής χρονιάς, όπως φαίνεται ότι θα είναι το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί η αποχώρηση του Βασίλη Κικίλια από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου και η τοποθέτηση της ευρωβουλευτού του κόμματος και δημοσιογράφου Μαρίας Σπυράκη στη νευραλγική αυτή θέση.

Η Μαρία Σπυράκη, που έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία για τα ευρωπαϊκά θέματα από τη θητεία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα συνοδεύσει τους επόμενους μήνες τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλα του τα ευρωπαϊκά ταξίδια και θα επιχειρήσει να δώσει ευρωπαϊκό αέρα και ευρωπαϊκή προοπτική στον πολιτικό λόγο της κεντροδεξιάς παράταξης. Άλλωστε, στη θέση του εκπροσώπου Τύπου έχει δοκιμαστεί και με επιτυχία, όταν της ανέθεσε προεκλογικά το συγκεκριμένο πόστο ο Αντώνης Σαμαράς.

Από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου η κυρία Σπυράκη θα στοχεύσει όχι μόνο να αναδείξει τα πολιτικά θέματα στα οποία η Νέα Δημοκρατία υπερτερεί, αλλά και να δημιουργεί καθημερινά πολιτική επικαιρότητα, κάτι στο οποίο το τελευταίο διάστημα η ΝΔ υστερεί. Η αναδόμηση του επικοινωνιακού επιτελείου θα είναι συνολική, καθώς θα αλλάξει και ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κόμματος, Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης, επί χρόνια στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόκειται να πολιτευτεί.

Ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατέχει μέχρι σήμερα τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, θα αξιοποιηθεί σε υψηλόβαθμη θέση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχηματίσει μια ιδιαιτέρως θετική γνώμη για εκείνον.

Πηγή:  iefimerida.gr