Η Μαριούπολη με το φακό του Βασίλη Κουτρουμάνου

Ταξίδεψε στην μακρινή Μαριούπολη της Ουκρανίας, πολλές φορές, πριν ο πόλεμος  μετατρέψει αυτή την ιστορική πόλη σε φάντασμα. Πριν ο θάνατος απλώσει τα δίχτυα του και την κάνει σκιά. Κατέγραψε με τον φακό του τους ανθρώπους της, την καθημερινότητά τους, την  ζωή τους, με ένα μοναδικό χρώμα.

Ο Βασίλης Κουτρουμάνος είναι ένας  καταξιωμένος φωτορεπόρτερ που από το 1986 καταγράφει με την μηχανή του τα γεγονότα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Δίνει ιστορικότητα σε αυτά, ώστε να αποτελέσουν πηγές για τον μελετητή του μέλλοντος.

Αυτές τις εικόνες που κατέγραψε στη μαρτυρική, σήμερα, Μαριούπολη που κάποτε έσφυζε από ελληνική ζωή, μετέφερε, σε έκθεση φωτογραφίας και στην 60η Συνάντηση των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στην Ερέτρια. Εικόνες που προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και  έκαναν όλους μας να απαιτήσουμε αλλά και να ευχηθούμε να τελειώσει, σύντομα, το μαρτύριο των κατοίκων. Να σταματήσει ο πόλεμος, το αίμα, ο θάνατος. Να σταματήσει  η καταστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η «Άποψη τώρα» στο 60ο Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στην Ερέτρια

Ο Βασίλης Κουτρουμάνος με την ευκαιρία της Έκθεσης φωτογραφίας την ελληνική Μαριούπολη  μίλησε αποκλειστικά στην «Άποψη τώρα»