Η Μούσχουρη πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων για το Μεταναστευτικό

 3.2.2016

Στην Ελλάδα επέστρεψε η Νάνα Μούσχουρη. Η 81χρονη καλλιτέχνης ήρθε έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για να συμβάλει με τον τρόπο της στο προσφυγικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, της ζήτησε να δεχθεί τον ορισμό της πρέσβειρας προσωπικοτήτων για το Μεταναστευτικό, έτσι ώστε να προβληθεί το ζήτημα αυτό στο εξωτερικό μέσω των διεθνών μας Ελλήνων.  Άλλωστε η Νάνα Μούσχουρη είναι από τους ανθρώπους που έχει κάνει πολλές φορές τους Έλληνες να νιώσουν υπερηφάνεια.

 Άλλωστε η Νάνα Μούσχουρη είναι από τους ανθρώπους που έχει κάνει πολλές φορές τους Έλληνες να νιώσουν υπερηφάνεια. Εκτός από μία. Όταν έκανε σκληρές δηλώσεις για τη χώρα το2011. ““Είμαι πολύ, πολύ θυμωμένη με τους Έλληνες, είχε πει ανάμεσα σε άλλα.

“Όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες σήμερα, κάτι που κατανοώ και θεωρώ σωστό… Είμαι θυμωμένη με τους Έλληνες και προπαντός με τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα”, υποστήριξε η τραγουδίστρια.

Όσον αφορά το εάν ανησυχεί για την Ευρώπη η Νάνα Μούσχουρη απάντησε: “Χρειαζόμαστε την Ευρώπη, όλοι μας. Ακόμη και οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να εξοφλούν τα χρέη τους. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε, ζούσαμε σε ένα ψέμα, μέσα σε μια ψεύτικη ευημερία. Και πιο εύποροι ήταν αυτοί που επέλεξαν ποιοι θα τους κυβερνούν. Οι σοσιαλιστές έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα. Ενθάρρυναν τους ψηφοφόρους τους να πιστεύουν ότι δε χρειάζεται να εργάζονται πολύ στις σίγουρες και καλοπληρωμένες δουλειές τους”.

“Όλα αυτά χρηματοδοτούνταν με ευρωπαϊκά χρήματα – τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, οι εκλογές. Η Ευρώπη έχει το δικαίωμα να είναι θυμωμένη για αυτό… Εντέλει η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη περισσότερο, απ’ ότι η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα», τονίζει στη συνέχεια.

Τέλος, η τραγουδίστρια ρωτήθηκε αν κατανοεί την αντι-γερμανική διάθεση στην πατρίδα της αφού είναι μία από αυτούς που βίωσαν την γερμανική κατοχή στην παιδική της ηλικία. “Αυτό δεν έχει καμία σχέση, οπότε δεν κατανοώ αυτήν τη διάθεση. Είμαι πραγματικά πολύ, πολύ θυμωμένη. Ντρέπομαι. Το αισθάνομαι ως προδοσία. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, αλλά όχι δωρεάν”, συμπληρώνει.

Οι δηλώσεις αυτές μάλιστα σχολιάστηκαν έντονα και έχουν γίνει viral στα social media τα τελευταία 24ωρα.

Η χρονική συγκυρία που βρέθηκε στη χώρα μας δεν είναι τυχαία και από μία ακόμη σκοπιά. Το κορίτσι από την Ελλάδα” που δε γνώρισε σύνορα και λάτρεψε με το ανάλογο δέος η υφήλιος, συστήνει εκ νέου ένα άλμπουμ που σηματοδότησε την ανατολή μίας λαμπρής διεθνούς σταδιοδρομίας.