Η μπύρα ενώνει… ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

5.11.2015

Tα βρήκαν ΣΥΡΙΣΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα της επιβολής φόρου στις μικρές ζυθοποιίες και το ρήγμα φαίνεται ότι κλείνει μετά την καταψήφιση της σχετικής τροπολογίας από το κόμμα του κ. Καμμένου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα κατατεθεί νέα τροπολογία το βράδυ για τις μικρές ζυθοποιίες που αφορούν την φορολόγησή τους. Μάλιστα, προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις του Πάνου Καμμένου, θα υπάρξουν μέσα στην ημέρα συνεννοήσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται πως οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν τη σχετική τροπολογία που ήθελε να περάσει η κυβέρνηση, «σπάζοντας» την κυβερνητική πλειοψηφία. Μάλιστα στελέχη του κόμματος, αλλά και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος υποστήριζαν πως ο φόρος στις μικρές ζυθοποιίες δεν ήταν μέσα στα προαπαιτούμενα των δανειστών.

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο μέτρο περιέχεται στην εργαλειοθήκη του OOΣA και ρίχνει την ευθύνη στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στον τότε υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, καταλογίζοντάς του πως ο συγκεκριμένος φόρος είναι δική του κληρονομιά.