Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό δήλωσε στο ΒΒC o K. Mητσοτάκης

22.2.2016

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα κέρδιζα στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας γιατί ήμουν ιδιαίτερα ειλικρινής, ωστόσο απέδειξα ότι έκαναν λάθος, γιατί ο κόσμος χρειαζόταν τελικά κάτι νέο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή «HARDtalk» στο BBC.

Σε αυτή ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους η ΝΔ δεν θα στηρίξει το νέο ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας ότι δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως ανέφερε, υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω περικοπές δαπανών, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος είναι αντίθετος στις αυξήσεις των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίζεται στην αντιπολίτευση για να περνά μέτρα.

Όσον αφορά στην πολιτική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι υπό την ηγεσία του θα είναι προς το πολιτικό κέντρο και στην ερώτηση αν θα δυσαρεστήσει τη δεξιά πτέρυγα τους κόμματος, σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος συνύπαρξης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «λαϊκιστή» και σημειώνοντας πως έδωσε υπερβολικές υποσχέσεις στον ελληνικό λαό. «Δεν ξέρω αν ο πρωθυπουργός το έκανε αυτό επειδή δεν καταλάβαινε τι υποσχόταν ή επειδή έλεγε συνειδητά ψέματα», είπε.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος και να δημιουργηθεί μία εθνική στρατηγική, ενώ σημείωσε ότι είναι άδικο να εγκαλείται η Ελλάδα ως βολικός αποδιοπομπαίος τράγος, από τη στιγμή που η Ε.Ε. δεν έχει κάνει όσα της αναλογούν.