Η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για τα δάνεια των κομμάτων

31.3.2016

Το πρώτο βήμα πολιτικής συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων  έκανε η Νέα Δημοκρατίας υπερψηφίζοντας «για λόγους αρχής την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ για τα δάνεια των κομμάτων»  όπως  δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος .

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος συμπλήρωσε, πάντως, ότι αναμένει από την συγκυβέρνηση να αποδεχθεί και την πρόταση της ΝΔ για την οικονομία και τα capital controls.

Η πρόταση της ΝΔ απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καλέσει από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση να την υπερψηφίσει, ώστε και η ΝΔ να ψηφίσει υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης.

Όλη η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου

«Με τη σημερινή πρότασή τους για Εξεταστική Επιτροπή οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν ως αληθινό μέλημά τους τη διαφάνεια. Προσπαθούν να εγκλωβίσουν το δημόσιο διάλογο και τα άλλα κόμματα στους μικροκομματικούς, επικοινωνιακούς τακτικισμούς τους. Δεν θα το επιτύχουν.

 Η ΝΔ έχει διαχρονικά ταχθεί εμπράκτως υπέρ της διαφάνειας στο δημόσιο βίο.
Πρόσφατα, ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απτά δείγματα γραφής του σεβασμού του στους φορολογούμενους πολίτες, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Κόμματος και ένα αυστηρό πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων της.

Συνεπώς, για λόγους αρχής, η ΝΔ υπερψηφίζει την πρόταση σύστασης αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής.

Αναμένουμε από τα κυβερνητικά Κόμματα να αποδεχθούν την πρόταση της ΝΔ για την Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στις καταστροφικές εξελίξεις για την οικονομία, πέρυσι το καλοκαίρι.»