Η ξαφνική νεροποντή μετέτρεψε τη Λεωφόρο Χαλκουτσίου στα Πηγαδάκια σε ποτάμι

Σε ποτάμι μετατράπηκε ο δρόμος της Λεωφόρου Χαλκουτσίου στα Πηγαδάκια αλλά και πολλοί άλλοι δρόμοι μέσα στη Σκάλα Ωρωπού, από την ξαφνική καταιγίδα που έπληξε το μεσημέρι το Δήμο Ωρωπού.

Ειδικά ο δρόμος από Χαλκούτσι προς Πηγαδάκια και Δήλεσι σε κάθε νεροποντή μετατρέπεται σε ποτάμι, που ακόμα και με αυτοκίνητο δύσκολα τον διασχίζεις. Πρόκειται για έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους, εντελώς ακατάλληλο για διέλευση, με λακκούβες, μπαλώματα, ολισθηρότητα, χωρίς διαγράμμιση, πόσο μάλλον σήμανση, για να μην αναφέρουμε την έλλειψη φωτισμού, όπου καθημερινά γίνονται ατυχήματα κι έχουν χάσει τη ζωή τους αρκετοί συνάνθρωποί μας.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος αυτός είναι από τους πιο κεντρικούς του Δήμου Ωρωπού, με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση. Ειδικότερα τους θερινούς μήνες  η κίνηση πολλαπλασιάζεται. Δυστυχώς όμως  είναι από τους, πλέον, τριτοκοσμικούς που συναντά κανείς στο δήμο Ωρωπού.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να μεριμνήσει για την βελτίωση του δρόμου σε όλα τα επίπεδα. Στο Χαλκούτσι, κατά μήκος του δρόμου υπάρχει σχολικό συγκρότημα και έντονη επιχειρηματική δράση τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Κατά συνέπεια είναι επιτακτική ανάγκη  μελέτης για να κλείσουν οι λακκούβες, αλλαγή του ασφαλτοτάπητα  διαγράμμιση και σήμανση του οδικού αυτού άξονα.

Ακόμα και οι κάτοικοι στα Πηγαδάκια, στην Εφέδρων Αξιωματικών και στην Νέα Εκάλη,  έχουν δικαίωμα σε ένα κεντρικό δρόμο αξιόπιστο και ασφαλή. Δυστυχώς όμως η Οικισμοί αυτοί θεωρούνται η «Ακριτική» περιοχή του Δήμου Ωρωπού και είναι παντελώς εγκαταλελειμμένοι επί σειρά δεκαετιών.

Η Περιφέρεια διαθέτει κονδύλια περίπου 400 εκατ. ευρώ, που άφησε αχρησιμοποίητα ο κ. Γιάννης Σγουρός κι από αυτά μπορεί να χρηματοδοτήσει το έργο, εφόσον υπάρξει μελέτη. Βεβαίως και οι ζημιές στο οδικό δίκτυο του Καλάμου και του Καπανδριτίου πρέπει να αποκατασταθούν, χρειάζεται όμως και το Χαλκούτσι να έχει ένα ασφαλές οδικό δίκτυο για να μην θρηνήσουμε κι άλλες αθώες ζωές.

Κατά συνέπεια είναι επιτακτική η ανάγκη  μελέτης ώστε να κλείσουν οι λακκούβες και να αλλάξει ο ασφαλτοτάπητας, να γίνουν η διαγράμμιση και η σήμανση του οδικού αυτού άξονα.