Η ΟΓΕ καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενης μητέρας δύο παιδιών

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενης μητέρας δύο παιδιών, από την εταιρεία «OpenBet» λίγες βδομάδες μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας, ενώ προηγήθηκε η αλλαγή θέσης της  στο τμήμα ΙΤ (Τεχνολογίας Πληροφορικής).

Όπως καταγγέλλει η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), «στο τμήμα ΙΤ η εντατικοποίηση και οι απλήρωτες υπερωρίες χτυπάνε κόκκινο». Η απαράδεκτη  κατάσταση εντείνεται ακόμη περισσότερο με την τηλεργασία, την πάγια επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων για να μπορούν να ξεζουμίζουν τις εργαζόμενες ολόκληρη την ημέρα και όχι μόνο τις εργάσιμες ώρες, η οποία έγινε πραγματικότητα με αφορμή την πανδημία.

Για ακόμα μία φορά η εργοδοσία βάζει στο απόσπασμα τη μητρότητα. Είναι κόστος για την εργοδότρια η μητρότητα και η εργαζόμενη μητέρα ασύμφορη για τις επιχειρήσεις της. Και σ’ αυτή την περίπτωση η εργοδοσία, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων της σημερινής και των προηγούμενων, πετάει στο δρόμο μια νέα εργαζόμενη μωρομάνα.

Η ΟΓΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στην απολυμένη εργαζόμενη μητέρα και απαιτεί την άμεση και πλήρη επαναπρόσληψη της.

Ο συλλογικός μας αγώνας ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας είναι η μόνη απάντηση στα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας, που μας καταδικάζουν σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα. Οργανωνόμαστε στα εργατικά σωματεία και στους συλλόγους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας στην εργασία και τη μητρότητα. Δε συμβιβαζόμαστε να τσακίζουν οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας τις  ανάγκες μας και τις ζωές μας.

Αθήνα, 7.7.2021

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ