Η ομιλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, Γιώργου Παναγόπουλου, στον ετήσιο χορό

Τα 23 χρόνια δυναμικής παρουσίας γιόρτασε η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού,  χθες, Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στο ATLANTIS CLUB.

Στο πολυσχιδές έργο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της κ. Γεώργιος Παναγόπουλος στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια του ετήσιου χορού.

Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε, ιδιαιτέρως, στον αγώνα που έχει δώσει επί 23 χρόνια η ΟΣΩ  για την προστασία του περιβάλλοντος με κεντρικό θέμα τη διάσωση του Ασωπού ποταμού και τον πολιτισμό με την ανάδειξη του Αμφιαράειου σε πολιτιστικό κέντρο.

Η ομιλία του Προέδρου της ΟΣΩ κ.  Γιώργου Παναγόπουλου έχει ως εξής:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες χθες χάσαμε ένα καλό φίλο και μέλος της οικογένειας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Ν Πολιτείας, τον Λευτέρη Παπάζογλου.

Να ευχηθούμε  υγεία στην οικογένειά του να είναι καλά να τον μνημονεύουν.

Καλό Παράδεισο,  καλέ μας φίλε, Λευτέρη …

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, επίσημοι προσκεκλημένοι, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου μας, σας καλωσορίζουμε στην σημερινή μας εκδήλωση, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ,  για την ολόθερμη στήριξή σας σε αυτό το Όργανο, και σας ευχόμαστε ολόψυχα να περάσετε όμορφα και ψυχαγωγικά.

Συμπληρώνονται  φίλοι και φίλες 23 ολόκληρα χρόνια, που το μεγαλύτερο Δευτεροβάθμιο Όργανο του Ωρωπού εξακολουθεί να δίνει αδιαπραγμάτευτους αγώνες για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, για την αναβάθμιση της περιοχής, για την στήριξη της κοινωνίας, δράσεις που την φέρνουν αντιμέτωπη καθημερινά, με μικρά και μεγάλα συμφέροντα, που δεν επιθυμούν μια δυνατή και ενιαία  φωνή των κατοίκων του Ωρωπού, να υποστηρίζει το δίκαιο και τα αντικειμενικό.

Να γνωρίζετε όμως ότι τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτού του Οργάνου, οφείλονται πρωτίστως στην αγάπη και την στήριξη που εσείς μας δίνεται, όλοι μαζί  οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Δεν είναι μάλιστα ΛΙΓΟΙ εκείνοι που προσπάθησαν να διαρρήξουν αυτή την σχέση, γιατί ΔΕΝ επιθυμούν μια έντονη και αδιαπραγμάτευτη φωνή απέναντι στην κάθε είδους εξουσία που ασκούν, και αυτό γιατί ΕΙΝΑΙ  η φωνή μας, φωνή με αγωνιστική διάθεση που δεν συμβιβάζεται, δεν καπελώνεται, δεν καθοδηγείται, δεν εξαγοράζεται, δεν σβήνει από εκβιασμούς, δεν αλλοιώνεται από τις κάθε είδους μεθοδεύσεις, δεν συντάσσεται με κόμματα και δεν κάνει διακρίσεις.

Είναι η Ομοσπονδία φίλοι και φίλες  μια οικογένεια,  που δεν παραβιάζει ΠΟΤΕ τις αρχές και τις ιδέες της, και για αυτό έχει διαμορφώσει μια αμφίδρομη και υγιή σχέση με την  κοινωνία του Ωρωπού, σχέση που εξακολουθεί και παραμένει βαθιά και  συνειδητή, παρόλες τις μεθοδεύσεις λίγων μετρημένων στα δάκτυλα «του ενός χειρός».

Πρέπει να  γνωρίζετε  όλοι σας ότι κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε συμπολίτη μας, έχει συμπαραστάτη την οικογένεια αυτή της Ομοσπονδίας,  κάθε αδικία σε βάρος του, κάθε προσβολή του περιβάλλοντος, κάθε εφαρμογή διοικητικής πράξης που δεν έχει την κοινωνική αποδοχή,  αντιμετωπίζεται με παρέμβαση αυτού του Οργάνου.

Άλλωστε είναι  εκατοντάδες οι αγώνες και οι δράσεις μας που απέδωσαν και συνεχίζουν να αποδίδουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην Τοπική Κοινωνία, όπως η περιβαλλοντική ανάσχεση της υποβάθμισης της λεκάνης του Ασωπού, η διαρκής αναζήτηση της αλήθειας για την ποιότητα του νερού και σήμερα με πρωτοβουλία μας να βρίσκεται στην τελική υπογραφή έτσι ώστε στην συνέχεια να  υλοποιείται με σύγχρονους επιστημονικούς τρόπους, η έρευνα για τα νερά της λεκάνης του Ασωπού, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η προστασία της Δημόσιας υγείας με την διέξοδο σε  ποιοτικότερο πόσιμο νερό από τους δικούς μας  συνεχείς χημικούς ελέγχους σε αυτό, οι  παρεμβάσεις μας για κατασκευή έργων υποδομής, για την ένταξη περιοχών σε σχέδια  πόλεως, για την προστασία των διαμορφωμένων οικισμών που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως, για την προστασία της θάλασσας και της παραλιακής ζώνης καθώς και οι προτάσεις μας για την προστασία  και την ανάδειξη του πλούσιου ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού.

Φίλοι και φίλες σήμερα που η πρωτοφανής αυτή  οικονομική κρίση έχει φέρει την κοινωνία μας στα πρόθυρα της αποσύνθεσης, τους ίδιους τους πολίτες να έχουν περιοριστεί στα δικά τους προβλήματα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού προσπαθεί με την αδιάκοπη και ανιδιοτελή δράση της, να στηρίξει κάθε Σύλλογο ξεχωριστά, κάθε κάτοικο που έχει έρθει σε δύσκολη θέση,  δίνοντας  έτσι μια διέξοδο στα σοβαρά  προβλήματα που αντιμετωπίζουν, που λόγω της κρίσης φαίνονται όλο και μεγαλύτερα.

Μάλιστα συνεχίζουμε να  συνεργαζόμαστε με την Αυτοδιοίκηση, Δήμο και Περιφέρεια για την προώθηση των προβλημάτων, παρακολουθώντας την δράση της Διοίκησης από κοντά, παίρνοντας πρωτοβουλίες για να υπάρχουν ορθολογικές, δίκαιες και  αντικειμενικές αποφάσεις.

Οι παρεμβάσεις μας σε διοικητικό επίπεδο έχουν πολλαπλασιαστεί και είναι σχεδόν καθημερινές και αφορούν όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα και προβλήματα, σεβόμενοι πάντα τον θεσμικό ρόλο και την αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης.

Μην ξεχνάμε αγαπητοί φίλοι και φίλες ότι οι αρχές που έχει αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο η Ομοσπονδία και αποτελούν παράδειγμα για όλα τα Πρωτοβάθμια Όργανα των συμπολιτών μας,  δεν είναι άλλες από τον ακραιφνή εθελοντισμό,  την κοινωνική αλληλεγγύη, και την προσφορά από τον άνθρωπο στον συνάνθρωπο.

Μάλιστα θα μου επιτρέψετε να αναφέρω ότι η αλληλεγγύη διδάσκεται πρωτίστως στην  οικογένεια και στον κύκλο των συναναστροφών, για αυτό και σήμερα η  προτροπή μου προς όλους εσάς είναι η εξής:   ο  ένας με τον άλλο, ο μεγαλύτερος στον μικρότερο, να μυήσετε τους νέους ανθρώπους να έχουν συμμετοχή, να συνταχθούν και να στελεχώσουν τα Όργανα των πολιτών.

Δεν είναι προνόμιο λίγων να ασχολούνται με τα κοινά είναι υποχρέωση όλης της κοινωνίας να έχει συμμετοχή, να στηρίζει και να αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης σε αυτά.

Και αυτό γιατί τα όργανα των πολιτών, όπως οι εξωραϊστικοί και πολιτιστικοί Σύλλογοι είναι αυτά που εκφράζουν ουσιαστικά την οργάνωση δραστηριοτήτων κοινωνικής προσφοράς, είναι αυτά που λειτουργούν ορθότερα και αποδοτικότερα όταν καταφέρνουν να εντάσσουν στα κοινά όλο και περισσότερους πολίτες.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες τα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια όργανα των κατοίκων, είναι αυτά που εργάζονται ανιδιοτελώς για να διαμορφωθεί μια υγιή συλλογική συνείδηση, η οποία θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να πάμε πιο μπροστά τον Τόπο μας, να προοδεύσουμε, όλοι μαζί και με την Αυτοδιοίκηση μπροστά, τον Δήμο Ωρωπού.

Σε αυτό το σημείο κλείνω την μικρή αυτή αναφορά και πριν να προσφωνήσω τους παρευρισκόμενους, να ευχαριστήσω καταρχήν τον ιδιοκτήτη του κοσμικού κέντρου ΑΤΛΑΝΤΙΣ τον Νείλο Κοροδήμα, που έχει δουλέψει για την αποψινή εκδήλωση, έχει υποσχεθεί να προσφέρει μια άψογη φιλοξενία με καλό φαγητό και σέρβις, και έχει βάλει στοίχημα να ικανοποιήσει και τον πιο δύσκολο από εμάς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τα 23 χρόνια δυναμικής παρουσίας γιόρτασε η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού

Comments are closed.