Η Παραλία Πλάκα Δηλεσίου βραβεύτηκε με τη «Γαλάζια Σημαία»

Οι ελληνικές ακτές για μια ακόμη χρονιά κέρδισαν την μάχη για τις γαλάζιες σημαίες. Φέτος 545 ακτές μας, πήραν τη γαλάζια σημαία, κατατάσσοντας τη χώρα μας δεύτερη παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες.

Η παραλία Πλάκα Δηλεσίου του Δήμου Τανάγρας κατάφερε και φέτος να κερδίσει επάξια το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ”.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987 σε ακτές και μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η εξαιρετική ποιότητα των υδάτων, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες ενώ παράλληλα να διασφαλίζονται τα κριτήρια υγιεινής και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να τηρούνται 33 αυστηρά κριτήρια, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Με αυτή τη σημαία  ουσιαστικά  επιβραβεύονται οι αγώνες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τανάγρας  και προσωπικά του Δημάρχου κ Βασίλη Περγάλια να αναπλάσει την περιοχή της Πλάκας και να την οργανώσει, έτσι  ώστε οι λουόμενοι να απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας.

Από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, τονίζεται η ιδιαίτερη σημασία του φετινού αριθμού ρεκόρ των Γαλάζιων Σημαιών για την Ελλάδα αφού συμπίπτει και με τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.