Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, με σχέδιο και ιεράρχηση, είναι έτοιμη να υλοποιήσει παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές

Τα βασικά βήματα και η άμεση υλοποίηση παρεμβάσεων που θα προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Δρ. Ευθύμης Λέκκας, καθώς και ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής Γ. Ασπρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η υλοποίηση σειρά σημαντικών παρεμβάσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην θωράκιση των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Όπως επισημάνθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη: «Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, με σχέδιο και ιεράρχηση είναι έτοιμη να υλοποιήσει παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές. Στόχος μας είναι με γρήγορες διαδικασίες και χωρίς χρονοτριβές να επιτευχθεί η θωράκιση των πυρόπληκτων περιοχών καθώς το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και επικίνδυνο για την εκδήλωση πλημμυρών. Για το λόγο αυτό καταρτίζουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στο σύνολο των περιοχών που έχουν πληγεί».