Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στα ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων του Δήμου Ωρωπού

4.12.2015

Τα ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων του Δήμου Ωρωπού επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, προκειμένου να συνομιλήσει με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους.

Με σαφή προσανατολισμό στη βελτίωση της ποιότητας της  ζωής των ηλικιωμένων, η Περιφέρεια Αττικής ενέταξε στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 σειρά έργων, που διευκολύνουν την πρόσβαση των ατόμων της τρίτης ηλικίας σε υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής φροντίδας και ψυχαγωγίας και μάλιστα εκτός του κέντρου της Πρωτεύουσας.

Η κ. Δούρου κατά τη διάρκεια της επισκέψεως της στα ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων, θέλησε να ακούσει τον κόσμο, τα προβλήματα, τις αγωνίες αλλά και τις προσδοκίες του. Μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα «αγκάλιασε» όλους τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και πέρασε αρκετό χρόνο παρέα τους για να τους ακούσει και να συνομιλήσει μαζί τους.

Η ίδια προτίμησε να μην απευθύνει κάποιο τυπικό λόγο, εξ άλλου κάτι τέτοιο δεν θα την εξέφραζε, αφού πάντα προτιμά την άμεση επαφή και περισσότερο να ακούει, ώστε να μπορεί μετά να περνά σε δράση και να υλοποιεί, μιλώντας μέσα από τα έργα και την προσφορά της.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ανδρέας Γαζβινιάν καλωσόρισαν την κ. Δούρου και αντάλλαξαν θερμές χειραψίες επισφραγίζοντας την ήδη άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τον Δήμο Ωρωπού. Επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού κ. Στέργιος Γκικάκης και Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων για να υποδεχθούν την Περιφερειάρχη Αττικής.

Την κυρία Δούρου προσφώνησε η κ. Σουλτάνα Μαμμή, της Κ.Ε.Δ.Ω. του Δήμου Ωρωπού, η οποία της προσέφερε συμβολικά και μια ελιά εκ μέρους όλης της υπηρεσίας.

Σε ειδική αίθουσα των ΚΑΠΗ  υπήρχε γιατρός για να εξετάσει όποιον το επιθυμούσε και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Κ.Ε.Δ.Ω. πρόσφεραν μπουφέ σε όλους τους παρευρισκομένους, υπό τις μελωδίες της ζωντανής μουσικής που πρόσφερε η ορχήστρα.

 ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΠΗ 11

ΔΟΥΡΟΥ ΚΕΔΩ 1

ΔΟΥΡΟΥ ΚΕΔΩ 9

ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΠΗ 10

ΔΟΥΡΟΥ ΚΕΔΩ 4

  ΔΟΥΡΟΥ ΚΕΔΩ 7