Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού παλεύει με τα χιόνια-Ανέτοιμη η Περιφέρεια Αττικής για την κακοκαιρία

Μάχη δίνουν με τα χιόνια οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού, καθώς από το βράδυ της Πέμπτης οι ορεινές περιοχές του Δήμου πλήττονται από έντονες χιονοπτώσεις.

Η ξαφνική κακοκαιρία έπιασε απροετοίμαστη την Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι αρμόδια για το άνοιγμα των δρόμων με ειδικά μηχανήματα και αλατιέρες, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να εγκλωβιστούν από το χιόνι στις Περιφερειακές Οδούς Μαλακάσας, Μαρκοπούλου και Καπανδριτίου.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης ανέλαβε ο ίδιος την πρωτοβουλία για να ανοίξουν οι δρόμοι, καθώς ο δημοτικός μηχανισμός με την Πολιτική Προστασία ήταν σε ετοιμότητα διαθέτοντας τέσσερις τσάπες τύπου JCB, το UNIMOG με λεπίδα αποχιονισμού και αλάτι, καθώς και έξι οχήματα τύπου 4Χ4 με πλήρωμα, για την παροχή βοήθειας εγκλωβισμένων οδηγών.

Η Περιφέρεια Αττικής όφειλε να ήταν πλήρως ενημερωμένη για την επερχόμενη κακοκαιρία και να είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να είχε ρίξει αλάτι πριν χιονίσει και να είχε στους δρόμους όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα. Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν είχε κάνει, όπως και η Νέα Οδός την οποία ο ελληνικός λαός χρυσοπληρώνει. Άραγε θα ζητηθούν ευθύνες;

Όλοι οι κόμβοι προς Ωρωπό αποκλείστηκαν και χρειάστηκε ο Δήμος Ωρωπού να επιχειρήσει σε όλα τα μέτωπα με την Πολιτική Προστασία και δικά του μηχανήματα για να απεγκλωβίσει οδηγούς και οχήματα στο κόμβο Μαρκοπούλου και Καπανδριτίου.

Ήταν συγκινητική όσο και αποτελεσματική η προσπάθεια των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας και των υπαλλήλων του Δήμου Ωρωπού, όπως και πολλών Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του Δημάρχου κ Θωμά Ρούσση έκαναν ό,τι θα έπρεπε να είχε κάνει η Περιφέρεια Αττικής. Να ανοίξουν τους κόμβους και να απελευθερώσουν τους πολίτες που βρέθηκαν στη δίνη της κακοκαιρίας.