Η πολυαναμενόμενη ανεξαρτητοποίηση Λίτσα είναι πλέον γεγονός!

Την παραίτησή του από την θέση του Αντιδημάρχου Μαλακάσας, Καθαριότητας και Ύδρευσης και ταυτόχρονα την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό «Συνεργασία Ευθύνης»  ανακοίνωσε, ο Κώστας Λίτσας σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού. Μια ανεξαρτητοποίηση που έρχεται να ταράξει το πολιτικό σκηνικό λίγες μέρες μετά και από την ανεξαρτητοποίηση του πρώην Αντιδημάρχου Πέτρου Δέδε.

Μια εξέλιξη η οποία ήταν αναμενόμενη, καθώς το τελευταίο διάστημα ακούγονταν έντονα στα «πολιτικά πηγαδάκια» η πρόθεση του Κώστα Λίτσα να θέσει υποψηφιότητα ως Δήμαρχος στις εκλογές του 2023. Τώρα πλέον, μετά από την ανεξαρτητοποίησή του, ο δρόμος είναι ανοικτός για να επιβεβαιώσει την υποψηφιότητά του, αφού και ο ίδιος έκανε αναφορά στις εκλογές κατά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι: «Παρόλο που επανειλημμένα έχω ζητήσει και από εσάς και από τον Δήμαρχο να έρθει στην ημερήσια διάταξη το θέμα της αποκομιδής των ογκωδών, βλέπω πως για ακόμα μια φορά, το αίτημα αυτό, που απ’ όσο γνωρίζω ζητήθηκε και από άλλους συναδέλφους, δεν εισακούστηκε».

Και πρόσθεσε «Στην τοπική αυτοδιοίκηση, είμαστε όλοι γνωστοί. Πιστεύω πως τα τελευταία 3 χρόνια έχω εργαστεί με ανιδιοτέλεια για τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού, από όποια θέση και αν μου ανατέθηκε.

Αδιάλειπτα, σε συνθήκες αντίξοες, σε χιόνια και σε φωτιές, σε καταστάσεις πρωτόγνωρες όπως η πανδημία και η μεταναστευτική κρίση, στήριξα τους δημότες και τον Δήμο μας όπως ακριβώς ξέρω, με όλες μου τις δυνάμεις.

Ευχαριστώ τον φίλο Γιώργο Γιασημάκη και τους συμβούλους της Συνεργασίας Ευθύνης, δημοτικούς και τοπικούς, καθώς και τους συμβούλους των άλλων παρατάξεων για την συνεργασία όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εργαζομένους του Δήμου Ωρωπού για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες και την υπομονή, η τεράστια απόκλιση μεταξύ προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων δεν αφήνει περιθώρια συνέχισης της παρουσίας μου στη θέση του Αντιδημάρχου.

Ενώ πράγματι, όπως δεσμευτήκαμε στον λαό του Ωρωπού προεκλογικά, διώξαμε τον εργολάβο από την πόρτα, τώρα δυστυχώς βλέπω πως τον επαναφέρουμε από το παράθυρο.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν γίνεται να συνεχίσω όταν υπάρχει τέτοια απόσταση μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών πράξεων. Επιπλέον, η αναποτελεσματικότητα δεν είναι της φιλοσοφίας μου.

Δεν γίνεται να μην μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τα παιδιά μου, δεν γίνεται να πρέπει να απολογούμαι διαρκώς στους συνεργάτες μου και σε όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ. Δεν μπορεί να μπαίνει ο πήχης χαμηλά.

Δεν γίνεται να μην είμαι ο εαυτός μου, δεν μπορώ να στηρίζω κάτι το οποίο δεν πιστεύω, για αυτό και δηλώνω: παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση.

Τέλος, δεν μπορώ να ανήκω σε μία παράταξη που ο αρχηγός της με θεωρεί «θλιβερή μειοψηφία». Το αν οι θέσεις μου εκπροσωπούν κάτι τέτοιο, αυτό θα το αποφασίσουν οι πολίτες του Δήμου Ωρωπού, στις ερχόμενες εκλογές, τον Οκτώβρη του 2023».

Η αποχώρηση Λίτσα ανοίγει νέο κεφάλαιο στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου Ωρωπού και παράλληλα έρχεται στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου και της καλοκαιρινής σεζόν, όπου ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται και το πρόβλημα των σκουπιδιών παραμένει έντονο στο Δήμο σε σημείο που να αποτελεί την Αχίλλειο πτέρνα του.

Το ερώτημα είναι, όπως χαρακτηριστικά έγραψε πρόσφατα προφητικά  και η «Άποψη τώρα» με άρθρο της την 20η Ιουνίου με τίτλο Ποιος θα καθαρίσει το Δήμο Ωρωπού; Η υπόθεση σκουπίδια είναι  καυτή πατάτα στα χέρια όποιου αναλάβει την θέση αυτή. Δεν θα έχει περίοδο χάριτος, ούτε άλλοθι, καθώς θα πρέπει να ισορροπήσει σε δύσκολες καταστάσεις, ώστε και ο Δήμος Ωρωπού να είναι καθαρός και να μην κινδυνεύει με πυρκαγιές από τα κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα που είναι αυξημένα λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.