Η Πορτογαλική Αστυνομία αγνόησε τον βασικό ύποπτο για την Μαντλίν, παρά το προφίλ του

Καταιγιστικές ήταν οι χθεσινές (04/06) εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν Μακάν. Ο Γερμανός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι το κορίτσι πλέον πιστεύεται ότι είναι νεκρό, ενώ έχει ανακοινωθεί και ο βασικός ύποπτος για τον θάνατό της. Ο λόγος για τον Κρίστιαν Μπρούκνερ (Christian Brueckner), ο οποίος βρίσκεται σε φυλακή στη βόρεια Γερμανία για βιασμό και ο οποίος φέρεται να ομολόγησε σε έναν φίλο του, κατά τη διάρκεια κοινής τους εξόδου σε μπαρ, ότι «γνώριζε τα πάντα» για το τι είχε συμβεί στο κοριτσάκι.

Οι γονείς της Μάντλιν, η οποία το 2007 εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από την Πορτογαλία σε ηλικία 3 ετών, δήλωσαν ότι η ανακοίνωση για την ύπαρξη του νέου υπόπτου είναι πιθανόν μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση. Κάτι απόλυτα λογικό, αφού αναζητούν τα ίχνη της σε ολόκληρο τον κόσμο επί 13 χρόνια.

Η Μάντλιν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου στις 3 Μαΐου του 2007 στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους εκεί κοντά.

Η έρευνα έφτασε στον συγκεκριμένο άνδρα, που είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία με τροχόσπιτο, την περίοδο όπου στην περιοχή βρισκόταν και το κοριτσάκι. «Σε σχέση με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μπεθ Μακάν, ηλικίας 3 ετών εκείνη την εποχή, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Μπραουνσβάιγκ διεξάγει έρευνα σχετικά με έναν Γερμανό υπήκοο ηλικίας 43 ετών που θεωρείται ύποπτος για φόνο», ανέφερε η Γερμανική Αστυνομία σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο Μπρούκνερ είναι δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων που έχει ήδη καταδικαστεί πολλές φορές, ιδίως για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Ωστόσο, ξι ενώ όλα αυτά ήταν γνωστά στις πορτογαλικές Αρχές, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των 600 υπόπτων, παρά το εγκληματικό παρελθόν του με ασέλγειες και σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών. Έτσι, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το πώς τους έφυγε μέσα από τα χέρια τους λίγο μετά την εξαφάνιση της Μάντλιν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Πορτογάλος αστυνομικός που είχε αρχικά αναλάβει τις έρευνες στην υπόθεση, δήλωσε ότι τον είχε αποκλείσει από τις έρευνες το 2008 και ισχυρίζεται ότι ο 43χρονος Γερμανός είναι αποδιοπομπαίος τράγος.

Όμως, αυτό δεν παραγραφεί το γεγονός πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν εκτός των κύριων υπόπτων, καθώς είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί στο παρελθόν για σεξουαλικά αδικήματα σε ανήλικους. Επίσης, βίασε μια 72χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ στο διαμέρισμά της.