Η προοδευτική βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρόταση-σοκ στη Μέγκαν Μαρκλ όταν μπήκε στην οικογένεια

Η βασίλισσα Ελισάβετ γνώριζε ότι η Μέγκαν Μαρκλ θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στη βασιλική οικογένεια, αλλά η Μέγκαν δεν την άκουσε.

Μπορεί όλα να φαίνονται λαμπερά και τέλεια στο παλάτι, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ μακριά, όσο και αν η οικογένεια της βασίλισσας Ελισάβετ προσπαθεί να δείξει το αντίθετο. Αν και είχαν καταφέρει να κρύψουν πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια τα προβλήματα και τις εσωτερικές διαμάχες, με εξαίρεση την πριγκίπισσα Νταϊάνα που βγήκε και μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που πέρασε στο παλάτι, κυρίως λόγω της κακής σχέσης με τον σύζυγό της πρίγκιπα Κάρολο, πρόσφατα έγινε ακόμα μια εξομολόγηση που φοβόταν το παλάτι.

Ο Χάρι και η Μέγκαν βγήκαν στην Όπρα και είπαν πολλά αρνητικά για το παλάτι, στοχοποιώντας τα μέλη του, ακόμα και την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Μεταξύ των σημαντικών αποκαλύψεων που έκανε το ζευγάρι, ήταν και το γεγονός ότι δεν είχαν καμία ελευθερία στο παλάτι και ότι ένιωθαν καταπιεσμένοι.

Η πρόταση της βασίλισσας Ελισάβετ στη Μέγκαν Μαρκλ

Ωστόσο, όπως προκύπτει, η αλήθεια βρίσκεται μακριά από αυτό που περιέγραψε το ζευγάρι, αφού όπως αποκαλύπτεται σε νέο βιβλίο, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δώσει από την αρχή στην Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι αρκετές επιλογές σχετικά με τους δρόμους που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν μέσα στη βασιλική οικογένεια.

Μάλιστα, η βασίλισσα ήταν τόσο προοδευτική, που είχε προτείνει στη Μέγκαν να συνεχίσει τη δουλειά της στην υποκριτική, αν πίστευε ότι δεν μπορούσε να προσαρμοστεί μέσα στη βασιλική οικογένεια. Ενδεχομένως τότε η Μέγκαν να ένιωσε όσα της είπε η βασίλισσα ως μια πρόκληση, και ίσως να αναρωτήθηκε: “Αφού μπόρεί η Κέιτ, γιατί να μην μπορέσω κι εγώ;”

Όπως αποκαλύπτει ο βασιλικός βιογράφος Άντριου Μόρτον, η βασιλική οικογένεια “έδωσε την ευκαιρία στο ζευγάρι να πάει όπου θέλει εξαρχής, όμως εκείνη δεν δέχτηκαν την πρόταση”.

Μιλώντας στο podcast του Royally Obsessed, είπε:

“Τους δόθηκε κάποιος βαθμός ελευθερίας μέσα σε ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό πλάτος. Τους είπαν: ‘Εδώ είναι τα εισιτήριά σας πρώτης θέσης, επιλέξτε σε ποια χώρα θέλετε να πάτε και θα σας κάνουμε πρεσβευτές για την Κοινοπολιτεία΄. Επίσης, είπαν στην Μέγκαν Μαρκλ πως εάν δεν θέλει να ασχολείται εξ ολοκλήρου με τα βασιλικά καθήκοντα, θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα της. Της δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες”.

Μόνοι τους αποφάσισαν να γίνουν βασιλείς πρώτης γραμμής
Ο Μόρτον ανέφερε ακόμα ότι η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι όχι μόνο δεν σκέφτηκαν τις επιλογές που τους πρόσεφερε η βασίλισσα, αλλά έδειξαν μεγάλη επιπολαιότητα, καθώς πίστεψαν ότι όλο αυτό θα ήταν εύκολο.

Και τελικά αποφάσισαν να γίνουν βασιλείς πλήρους απασχόλησης, μια επιλογή που δεν μπορούσαν να πάρουν πίσω στην πορεία.

Ο Γουίλιαμ είχε προαισθανθεί τι θα ακολουθούσε
“Νομίζω ότι κανείς από τους δυο δεν σκέφτηκε να δεχτεί την αρχική πρόταση της βασίλισσας. Νομίζω ότι αυτή η περίφημη προειδοποίηση του πρίγκιπα Γουίλιαμ με το ‘πρόσεχε τι κάνεις’, μια φράση η οποία λέγεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οι σχέσεις των δύο αδερφών άρχισαν να ‘παγώνουν’, πιθανότατα σήμαινε πολύ περισσότερα.

Νομίζω ότι ο Γουίλιαμ είχε καταλάβει πολύ καλύτερα από τον πρίγκιπα Χάρι πως το να γίνεις μέλος της βασιλικής οικογένειας είναι μια δύσκολη αποστολή. Μπορεί να σκεφτεί κανείς την Κέιτ Μίντλετον. Είναι βρετανίδα, έχει μεγαλώσει με τις παραδόσεις, προφανώς ήταν αρχάρια σε κάτι τέτοιο, αλλά έχει μια πολύ υγιή και δυνατή οικογένεια. Η Μέγκαν δεν είχε τίποτα από αυτά. Είναι Αμερικανίδα, δεν είχε ιδέα τι εστί βασιλική οικογένεια. Ουσιαστικά, ο Χάρι θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός σε αυτό το θέμα και να μην βιαστεί τόσο να κάνει πρόταση γάμου στη Μέγκαν Μαρκλ. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να μάθει κάποιος πώς είναι η ζωή μεσα στη βασιλική οικογένεια”.

thetoc.gr