Η προστασία της υγείας των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου έχει αξία

Παρέμβαση για το πολύ σοβαρό θέμα της προστασίας της υγείας των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Ωρωπού πραγματοποίησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος. Συγκεκριμένα:

«Προς: Πρόεδρο ΔΣ κ. Χρήστο Τρομπούκη

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 5383/20.3.2023

Θέμα: Παροχή γάλατος και μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου Ωρωπού

Κύριε Πρόεδρε,

Την περίοδο που το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς έχει συνταράξει το πανελλήνιο και έχει φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο εργασίας, αποτελεί πρόκληση ο δήμος Ωρωπού να μην προσκομίζει το γάλα στους εργάτες καθαριότητας, κάτι που είναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση ώστε να προστατεύεται η υγείας τους.

Μάλιστα εργαζόμενοι του δήμου Ωρωπού προσέφυγαν στην επιθεώρηση εργασίας για το θέμα αυτό όπου τελικά αποδείχτηκε ότι η δημοτική αρχή έχει να τους προσκομίσει γάλα από τον Αύγουστο του 2022 (!) και μάλιστα τους οφείλει χρήματα για γάλα που δεν τους παρείχε τα προηγούμενα έτη (!). Επίσης υπάρχουν καταγγελίες από τους εργαζόμενους για ελλιπή προσκόμιση μέσων ατομικής προστασίας.

Αποδεικνύεται ότι η προστασία της υγείας των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Ωρωπού δεν είναι προτεραιότητα για την δημοτική αρχή Ωρωπού.

Όμως για εμάς η υγεία των εργαζομένων έχει αξία, δεν είναι κόστος.

Ζητάμε το συγκεκριμένο θέμα να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου ώστε να δοθούν εξηγήσεις από την δημοτική αρχή και να προγραμματιστεί τόσο η αποπληρωμή των οφειλών σε χρήμα για τα προηγούμενα χρόνια όσο και η καθημερινή παροχή γάλατος στους εργαζόμενους της καθαριότητας καθώς και η πλήρης παροχή μέσων ατομικής προστασίας.

Για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, σας προσκομίζουμε και το πρακτικό της τριμερής συνάντησης στην επιθεώρηση εργασίας όπου πιστοποιούνται τα παραπάνω.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος»