Η σπείρα που ρήμαζε τον Ωρωπό-Οι φωτογραφίες των δραστών-Βίντεο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, από τη ΓΕΔ Αττικής, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες έξι ημεδαπών κατηγορούμενων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές σε οικίες και οχήματα στο Δήμο Ωρωπού και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Παύλου και της Ρεβέκας, γεννηθέντα την 7-8-2000 στην Αθήνα,

2. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Σταύρο, αγνώστου πατρός και της Ελένης, γεννηθέντα την 18-11-1993 στην Αθήνα,

3. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Διόνυσο του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 29-4-1981 στην Αθήνα,

4. ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟ Σπυρίδωνα του Νικολάου και της Παγώνας, γεννηθέντα την 22-8-1999 στο Άργος,

5. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο, αγνώστου πατρός και της Ελένης, γεννηθέντα την 1-2-2000 στην Αθήνα

Και για το μη συλληφθέντα:

6. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο του Πέτρου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα την 11-9-1999 στην Αθήνα

Η δράση της σπείρας που ρήμαζε τον Ωρωπό και η εξάρθρωση της από το Τ.Α. Ωρωπού

Η οργάνωση, η μεθοδικότητα και η διαρκής έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ωρωπού, σχετικά με την δράση της σπείρας ΡΟΜΑ που είχαν κυριολεκτικά εδώ και ένα χρόνο ρημάξει τις περιοχές του Δήμου Ωρωπού αλλά και των γύρω περιοχών, τελικά επέφερε καρπούς.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ακόμα 4 περιπτώσεις κλοπών στον Ωρωπό, στο Συκαμινο, στο Μικροχωρι Καπανδριτιου και στην παραλία Μαρκοπούλου, όπου είναι και η πιο τρανταχτή περίπτωση, καθώς μέλη της σπείρας των ΡΟΜΑ, προς το τέλος Αυγούστου 2020, όπως φαίνονται και στο βίντεο-ντοκουμέντο, προσπάθησαν αρχικά να μπουν σε μια άλλη κατοικία, αλλά ένα διερχόμενο αυτοκίνητο ανυποψίαστου πολίτη τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν το σχέδιο τους και να αποχωρήσουν.

Ωστόσο δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους και στη συνέχεια μπήκαν σε ένα άλλο στενάκι, λίγα μέτρα παρακάτω, όπου διέρρηξαν μία οικία την ώρα που οι ιδιοκτήτες, ένα ζευγάρι συνταξιούχων, απουσίαζε. Η λεία από τη συγκεκριμένη διάρρηξη, ήταν 140.000 ευρώ από μια τσάντα. Χρήματα που αντιστοιχούσαν στις αποταμιεύσεις μιας ζωής και το ζευγάρι είχε σηκώσει από την τράπεζα πριν το capital control, για να  μην τα χάσει.

Σε μία ακόμα κλοπή που διέπραξαν στο Χωρίο Ωρωπός προς τα τέλη Σεπτεμβρίου 2020, οι δράστες, αφαίρεσαν κοσμήματα και χρήματα ύψους 20.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη συμμορία διαρρηκτών δρούσε στις περιοχές από τα τέλη  Αυγούστου του 2020, έχοντας διακριτούς ρόλους και εναλλασσόμενη σύνθεση.  Έκλεβαν συστηματικά σπίτια όταν έλειπαν οι κάτοικοι και ανασφάλιστα αυτοκίνητα, ρημάζοντας όλο το Δήμο Ωρωπού και τις υπόλοιπες περιοχές δράσεις τους. Τις διαρρήξεις τις έκαναν με αυτοκίνητα που ανήκαν στους ίδιους ή σε συγγενείς τους. Συνολικά η αποτίμηση της λείας της σπείρας ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Η επιμονή των αστυνομικών της Ασφάλειας Ωρωπού και η βεβαιότητα τους ότι η συγκεκριμένη σπείρα είχε ρημάξει τον Ωρωπό, τους οδήγησε να εξιχνιάσουν την υπόθεση στην Παραλία Μαρκοπούλου και ακόμα 3 περιπτώσεις κλοπών, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο DNA ή με αναγνώριση των κλοπιμαίων από τους παθόντες.

Συγχαρητήρια στους άνδρες του Τ.Α. Ωρωπού για την μεγάλη επιτυχία τους. Με την άμεση και συντονισμένη δράση τους, κατάφεραν να εξαρθρώσουν μια σπείρα διαρρηκτών που είχε γίνει «κακός μπελάς» στο Δήμο Ωρωπού.

Όπως διαπιστώνουμε, τα αντανακλαστικά των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας, είναι σε εγρήγορση και η δράση τους άμεση, οργανωμένη και αποτελεσματική για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στο Τ.Α. Ωρωπού, με οργανωμένες επιχειρήσεις που στέφονται με απόλυτη επιτυχία, δίνοντας έτσι στους κατοίκους το αίσθημα της ασφάλειας που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.

Στη δημοσιοποίηση τα στοιχεία των δραστών για αναγνώριση

Θεωρείται βέβαιο ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει και άλλες κλοπές, που ωστόσο είναι δύσκολο να ταυτοποιηθούν χωρίς περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία.

Τα στοιχεία των δραστών δημοσιοποιούνται, σύμφωνα με Εισαγγελική Διάταξη, με σκοπό την προστασία των πολιτών και την πιθανή αναγνώριση των δραστών για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και στον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22950-62766 του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.