Η «στοιχειωμένη» κούκλα σε μια κούνια που τρομοκρατεί μια μικρή πόλη

Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι φέρνει κακή τύχη και την κατηγορούν για μια σειρά από περιστατικά

Τρομοκρατημένοι δηλώνουν οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης από μια «στοιχειωμένη» κούκλα πάνω σε μια κούνια, η οποία βρίσκεται δίπλα σε έναν βάλτο.

Οι 406 κάτοικοι της πόλης Λουσίντα στο Βόρειο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, η οποία βρίσκεται περίπου 90 λεπτά από την Τάουνσβιλ, πιστεύουν ότι η κούκλα αυτή τους φέρνει κακή τύχη.

Ισχυρίζονται ότι η κούκλα μπορεί να φταίει για μια σειρά από περιστατικά που έχουν καταγραφεί στην πόλη, όπως τα προβλήματα με τις μηχανές σκαφών και την εξαφάνιση εξοπλισμών ψαρέματος.

«Όλοι φαίνεται να ξέρουν για αυτή την κούκλα αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν θέλει να μιλήσει για αυτήν», δήλωσε ο βουλευτής του Κουίνσλαντ, Nick Dametto, στο Townsville Bulletin, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν γνωρίζει από πού προήλθε και πώς βρέθηκε να κάθεται στην κούνια που έχει τοποθετηθεί σε ένα δέντρο.

Οι περισσότεροι κάτοικοι ξέρουν για την κούκλα, όπως και οι ψαράδες που ψαρεύουν εκεί κοντά, αλλά φοβούνται να πλησιάσουν «πολύ κοντά».

«Έχω ακούσει ιστορίες ανθρώπων που πλησίασαν πολύ κοντά στην κούκλα και είχαν κακοτυχία την ώρα που βρίσκονταν σε σκάφος ή την ώρα που ψάρευαν», είπε ο Dametto.

«Αυτό μπορεί να είναι απλώς σύμπτωση ή μια σύγχρονη δεισιδαιμονία, αλλά είναι κάτι με το οποίο δεν σκοπεύω να αστειευτώ». Όπως σημείωσε, κάθε ερώτηση που έκανε ντόπιους δημιουργούσε νέα ερωτήματα και κανένας δεν ήξερε τις απαντήσεις.

Ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης φέρεται να είπε ότι η κούκλα φτιάχτηκε από ένα «αξιαγάπητο» ζευγάρι ντόπιων, που ήθελε να προσθέσει λίγο χρώμα στην πόλη του.

Ο Dametto επισήμανε πάντως ότι η προέλευση της κούκλας αποτελεί ένα «τοπικό μυστήριο» και πως όλοι θέλουν να πάρουν για μια απάντηση.

newsbeast.gr