Η συγκλονιστική ιστορία της Μ. Κασαμπαλάκου μέσα από την εκπομπή της Αννίτας Πάνια (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ανθρώπινη  όσο και συγκινητική. Καθήλωσε με το μεγαλείο της ψυχής της περιγράφοντας ένα προσωπικό δράμα με το παιδί της που με τη δύναμη και τη θέλησή της το μετέτρεψε σε χαρά κι ευτυχία ζωής.

Ο Αυγερινός είναι η ιστορία της Μαίρης Κασαμπαλάκου την οποία παρουσίασε στην εκπομπή της Αννίτας την Κυριακή 14 Μαΐου, στη Γιορτή της Μητέρας, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας,  σε όλες τις μανάδες που η ζωή τους έδωσε ένα παιδί με αυτισμό. Ότι αυτό το παιδί  μπορεί   τελικά  να είναι και ευλογία. Μια ευκαιρία για να γνωρίσεις τις εσωτερικές δυνάμεις σου ως άνθρωπος και να δεις τον κόσμο με άλλο μάτι.

Η ιστορία της Μαίρης σίγουρα δεν είναι μοναδική. Είναι όμως απαλλαγμένη από ταμπού και ιδεοληψίες. Από το πρώτο σοκ «Γιατί Θεέ μου σε μένα», την  κατάθλιψη, τη σκέψη της αυτοκτονίας, πέρασε στην απέναντι όχθη. Της αποδοχής, της συγκατάβασης, της υπομονής και εν τέλει στο να γίνει, μέσα από ένα βιβλίο τον « Αυγερινό, η στήριξη χιλιάδων γονιών που αντιμετωπίζουν τις ίδιες ιδιαιτερότητες με τα παιδιά τους.

Η Μαίρη Κασαμπαλάκου είναι, σήμερα, η μάνα όλων αυτών των παιδιών με διαφορετικότητα και των γονιών τους, που τους χαρίζει δύναμη και τους δίνει την ευκαιρία να δουν τη ζωή με άλλο μάτι. Ένας ακούραστος εργάτης που μοιράζει με το θάρρος της  ζωή κι ελπίδα. Είναι το φωτεινό παράδειγμα σε όλους εμάς, ότι εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας και να την οδηγήσουμε στα δικά μας μονοπάτια με ταπεινότητα αλλά και υπερηφάνεια. Με ανάδειξη των θετικών στοιχείων. Αρκεί να μην εγκαταλείπουμε ποτέ τον αγώνα. Να παλεύουμε τις αντιξοότητες και να αναδεικνύουμε το μεγαλείο του κάθε ανθρώπου.

Ο Αυγερινός  και μαζί του  η Μ. Κασαμπαλάκου ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Αττικής και της Ελλάδας. Με το τραγούδι, τα χρώματα, με  χαμογελαστά, φωτεινά  πρόσωπα, στέλνουν το μήνυμα της αποδοχής και της αγάπης.

Η Μαίρη είναι ένας σύγχρονος Ρουβινσώνας ανθρωπιάς σε μια εποχή που  οι αξίες καταρρέουν και όλοι αναζητούν  ένα στήριγμα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ