Η Σ. Βούλτεψη στηρίζει Μεϊμαράκη και καταδικάζει την επίθεση Κουμουτσάκου

6.11.2015

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός ό, τι και να λέμε. Διότι πρώτον δεν μπορεί να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αν κερδίσει τις εκλογές και διότι δεν μπορεί εκτός Κοινοβουλίου να είναι ο αρχηγός και εντός Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποί του. Δεν γίνεται αυτό στην κοινοβουλευτική δημοκρατία» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Η κ. Βούλτεψη  ανέφερε ότι στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη από σεβασμό για τις προσπάθειες που κατέβαλε να διατηρήσει τα εκλογικά ποσοστά και την ενότητα. Υπογράμμισε, ότι ο κ. Μεϊμαράκης κατάφερε να κρατήσει «σε τόσο υψηλά ποσοστά τη ΝΔ σε μια τόσο δύσκολη περίοδο».

Σημείωσε ακόμα ότι το ζητούμενο είναι η ενότητα της παράταξης ενώ εκτίμησε ότι οι προεκλογικές τριβές θα σταματήσουν μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Η κ. Βούλτεψη, αφού καταδίκασε την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μέχρι στιγμής αποφεύγει να τοποθετηθεί επίσημα, αν συμφωνεί ή διαφωνεί με την άποψη του υπουργού Παιδείας για το ζήτημα με τους Ποντίους και τόνισε ότι ο κ. Φίλης δεν είναι πλέον δημοσιογράφος, αλλά υπουργός.

«Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να δαιμονοποιείται κάποιος με βάση την άποψή του. Ο κ. Φίλης όμως δεν είναι πλέον ένας δημοσιογράφος ούτε καν ένας απλός βουλευτής. Από τη στιγμή που είσαι υπουργός έχουν τελειώσει οι προσωπικές σου απόψεις» υπογράμμισε.

 Κατηγόρησε ακόμα τον υπουργό και την κυβέρνηση ότι δίνουν το δικαίωμα στην Τουρκία να υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για γενοκτονία, ενώ στράφηκε και κατά υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης οι οποίοι -όπως είπε- υιοθετούν τις απόψεις του υπουργού Παιδείας.