Η Τανάγρα έστειλε ηχηρό μήνυμα ευρείας νίκης του Βασίλη Περγάλια

Η Τανάγρα έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης  στο Δήμαρχο Βασίλη Περγάλια, για μια νέα τετραετία, το Σάββατο 11 Μαΐου, κατά την προεκλογική ομιλία του,  ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών.

Πρόκειται για  ένα όμορφο ταξίδι,  όπου επιβεβαιώνεται η συμπόρευση με τους πολίτες και επιβραβεύεται το έργο της Δημοτικής Αρχής την πενταετία που πέρασε,  το οποίο  ξεκίνησε, την Παρασκευή 10 Μαΐου, από την Καλλιθέα και θα διέλθει από όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Η Τανάγρα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα μιας ευρείας  νίκης το βράδυ  της 26ης Μαΐου, δηλώνοντας ότι θέλει να συνεχιστεί το έργο που έχει, ήδη,  ξεκινήσει η δημοτική παράταξη του Β. Περγάλια «Εμείς η Κοινωνία».

Μέσα σε κλίμα ενωτικό παρευρέθηκαν όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής και οι υποψήφιοι, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ένωσης, σύμπνοιας και συμπόρευσης με στόχο το καλύτερο δυνατό για τον Τόπο.

Την ομιλία του Βασίλη Περγάλια προλόγισε η κόρη του, Άγκυ Περγάλια, σε μια συγκινητική στιγμή όπου ο Δήμαρχος, ανέβηκε στο βήμα περήφανος για το έργο του στο Δήμο Τανάγρας αλλά και σαν πατέρας.

«Δώστε δύναμη στη δύναμη μας» είπε ο Δήμαρχος Τανάγρας, κατά την ομιλία του, όπου αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο της δημοτικής Αρχής.

«Μέσα σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία κάναμε ένα τεράστιο έργο στη Δημοτική Ενότητα Τανάγρας αλλά και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, για ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη  με έργα υποδομής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών» είπε. Ενώ υπογράμμισε «Για μας ο άνθρωπος είναι το κέντρο της πολιτικής μας. Για τον πολίτη ο Δήμος είναι η ελπίδα και το αποκούμπι του».

Και πρόσθεσε: «Μαζί χτίσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης για να μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας. Βάλαμε ψηλά τον πήχη και τα καταφέραμε, με στόχο  τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση».

Σταχυολογώντας το έργο της Δημοτικής Αρχής  αναφέρθηκε στο Σχέδιο εξυγίανσης του Ασωπού ποταμού και όλου του δήμου από τη ρύπανση επισημαίνοντας ότι «είναι καιρός να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη.

Επίσης, αναφέρθηκε στην έναρξη της  Διαδημοτικής Συγκοινωνίας, στην ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στη δημιουργία Τράπεζας αίματος, σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, στη δημιουργία ΚΑΠΗ, στην ενίσχυση του  Αγροτικού ιατρείου, του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, στην καθιέρωση της Ανθοκομικής Έκθεσης που έγινε θεσμός, στην ολοκλήρωση σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης με την ΕΥΔΑΠ, στον καθαρισμό ρευμάτων όμβριων υδάτων, στη μελέτη αποχέτευσης της ΔΕ Τανάγρας, στη δενδροφύτευση 1.000 δέντρων στο παλιό λατομείο, ενώ αναδείχτηκε το Αρχαίο Θέατρο Τανάγρας και κινήθηκαν οι ανασκαφές για την ανάδειξή του. Ακόμη τιμήθηκε ο ήρωας  Ελ. Αθανασάκης με προτομή και καθιερώθηκε  Ημιμαραθώνιος προς τιμήν του, που διεξάγεται κάθε χρόνο. Τέλος έγιναν  έργα αγροτικής οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης οδών.

Ο κ. Περγάλιας είπε ότι στη νέα τετραετία θα διεκδικήσει Παιδικό Σταθμό για την Τανάγρα, Πάρκο ανακύκλωσης, ενώ θα ανακαινιστεί ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου με νέο χλοοτάπητα.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας παρουσίασε τους υποψηφίους του Τοπικού Συμβουλίου Τανάγρας αλλά και του υποψηφίους όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του συνδυασμού του «Εμείς η Κοινωνία».