Η «τυφλή» λεωφόρος Χαλκουτσίου παγίδα για πεζούς και οδηγούς

Η Λεωφόρος Χαλκουτσίου είναι ο κεντρικός δρόμος του Δήμου Ωρωπού που οδηγεί από τη Σκάλα προς το Χαλκούτσι και τα Πηγαδάκια. Μια οδός ταχείας κυκλοφορίας, και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνη, καθώς υπάρχουν σκοτεινές κλειστές στροφές που για όσους δεν τις γνωρίζουν αποτελούν παγίδες.

Ο δρόμος αυτός, ειδικά τους θερινούς μήνες, σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της τουριστικής κίνησης. Είναι όμως μια «τυφλή» λεωφόρος στο μεγαλύτερο μέρος της.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ υπάρχουν κολόνες ηλεκτροδότησης καθόλο, σχεδόν, το μήκος της, δυστυχώς, φωτισμός δεν υπάρχει. Μαύρα σκοτάδια απόλυτη καταχνιά. Στο «γεφυράκι» πριν το Χαλκούτσι, όπου η στροφή είναι επικίνδυνη, η κατάσταση είναι τραγική.

Το ίδιο και στα Πηγαδάκια μετά την Εφέδρων, όπου ο δρόμος στενεύει λόγω καθίζησης, με μια «ξεχασμένη» επί δεκαετία σηματοδότηση. Για να συνεχίσει η «σκοτεινή κούρσα» μέχρι την στροφή της Νέας Εκάλης. Στο σημείο εκείνο που κάθε χρόνο ξεφεύγουν από την πορεία τους αρκετά αυτοκίνητα λόγω της απότομης κλίσης του δρόμου.

Παράλληλα, κατά μήκος του δρόμου, υπάρχουν και στάσεις του ΚΤΕΛ βυθισμένες στο σκοτάδι, πνιγμένες στα αγριόχορτα, που δεν φαίνονται και αποτελούν κίνδυνο για όποιον αναμένει το λεωφορείο.

Για να μην θρηνήσουμε λοιπόν, άδικα, θύματα η Δημοτική Αρχή θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος. Εάν δεν υπάρχουν λάμπες να τοποθετηθούν. Αν δεν υπάρχει σχετικό κονδύλι να εξευρεθεί, καθώς οι ανθρώπινες ζωές έχουν μεγαλύτερη αξία από οτιδήποτε άλλο και δεν κοστολογούνται.