Η υποκρισία του κ. Γιασημάκη για το προσφυγικό δεν έχει όρια…

Ο κ. Γιασημάκης ποτέ δεν διαφώνησε με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. που εφαρμόζουν διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις για την μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη φυλακή για τα θύματα των Ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Ποτέ δεν διαφώνησε με τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα της ΝΔ που, εφαρμόζοντας αυτή την πολιτική, δημιουργούν κέντρα κράτησης-φυλακές προσφύγων και μεταναστών στην Μαλακάσα αλλά και σε όλη την επικράτεια.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Γιασημάκης ως αντιπολίτευση το 2016 ψήφισε μαζί με τον κ. Ρούσση την δημιουργία camp-εγκλωβισμού προσφύγων στην Μαλακάσα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις κυβερνητικές και κοινοτικές επιταγές.

Επίσης, για την καλύτερη εφαρμογή της πολιτικής του εγκλωβισμού των προσφύγων στην περιοχή μας όρισε ως «Διαπολιτισμικό Διαμεσολαβητή» των αντιδήμαρχο Μαλακάσας κ. Κωνσταντίνο Λίτσα.

Σήμερα σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις εξαιτίας της γενικευμένης λαϊκής κατακραυγής για τις επιλογές του.

Έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής που ζουν τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας.

Έχει τεράστιες ευθύνες για την ίδια την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα στους καταυλισμούς που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των ίδιων των προσφύγων, των εκατοντάδων προσφυγόπουλων που παραμένουν στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Καλούμε το λαό της περιοχής να στρατευθεί με το πλαίσιο πάλης και αιτημάτων της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ήδη έχουμε καταθέσει τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και δημόσια, και το οποίο δίνει λύσεις τόσο υπέρ των προσφύγων και μεταναστών όσο και υπέρ των κατοίκων της περιοχής:

  • Να κλείσει τώρα η κλειστή δομή-φυλακή του αίσχους για πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Άμεση αποσυμφόρηση στο ήδη υπάρχον ανοικτό κέντρο φιλοξενίας. Οι αιτούντες άσυλο με γρήγορες διαδικασίες να μεταφέρονται στις χώρες προορισμού τους.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι της περιοχής μας που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
  • Καμία εμπλοκή και συναλλαγή με τις ΜΚΟ στην διαχείριση του προσφυγικού.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots, ως μόνιμο προσωπικό, σε κρατικές δομές, Δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.
  • Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ατελέσφορη και έχει καταστεί ανενεργή.
  • Τώρα να πιέσει η κυβέρνηση ώστε η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με την Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Αυτό το μέτρο μπορεί να στηρίξει το δικαίωμα των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.

Μάιος 2020,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com