Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στο Δημοτικό Σχολείο Χαλκουτσίου

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χαλκουτσίου

Σήμερα 22/6/2021 επισκέφτηκε το σχολείο μας η υφυπουργός παιδείας κ. Ζ. Μακρή.

Συζήτησε στην τάξη με τους μαθητές της Ά για την εμπειρία τους από την τηλεκπαίδευση και στη συνέχεια με τους μαθητές της Έ τάξης πήρε μέρος σε δεντροφύτευση στο προαύλιο του σχολείου μας.

Συζήτησε με τα παιδιά για την εμπειρία τους από τις δράσεις που πραγματοποιούνται από το σχολείο μας και έχουν στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων. Επίσης τα παιδιά έκαναν διάφορες ερωτήσεις στην υφυπουργό και φύτεψαν μαζί της μια ελιά για να αλλάξει κι εκείνη το αποτύπωμα της στο περιβάλλον. Συμφώνησαν μάλιστα να της στείλουν φωτογραφίες με δέντρα που σκοπεύουν να φυτέψουν στους κήπους τους το καλοκαίρι.

Στη συνέχεια η υφυπουργός μαζί με τους μαθητές της ‘Β και ‘Δ τάξης πραγματοποίησαν καθαρισμό στην παραλία πηγαδάκια Χαλκουτσίου. Οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και σε συζήτηση με την κ. Μακρή ανέλυσαν γιατί πραγματοποιούν κάθε χρόνο τέτοιες δράσεις και ποιοι είναι οι στόχοι τους! Στις δράσεις παραβρέθηκε ο Διευθυντής ΠΕ Ανατολικής Αττικής κ. Νικολετσόπουλος Δημήτρης καθώς και η υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ. Βορύλλα Βέρα.

Ο Σύλλογός μας θέλει να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά την Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για την άψογη συνεργασία μας, αλλά και για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουν, να μεταδώσουν γνώση, παιδεία και ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον.