Η χιονισμένη Κηφισιά των αρχοντικών και των περίτεχνων κήπων από ψηλά (drone)

 

Η χιονισμένη Κηφισιά των αρχοντικών και των περίτεχνων κήπων από ψηλά. Γιατί πολλές ρομαντικές επαύλεις στην περιοχή ονομάστηκαν ελληνοελβετικού ρυθμού (drone).

 

Η αρχοντική Κηφισιά λόγω της τοποθεσίας της είναι από τις λίγες περιοχές της Αττικής που «βλέπει» χιόνια συχνότερα από κάθε  άλλο Δήμο.

Η πόλη με τα κλασικά αρχοντικά της που ξεπερνούν σε αριθμό τα 160, τα σπίτια με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αλλά και τα εμβληματικά ξενοδοχεία της στο Κεφαλάρι, ντύθηκε στα λευκά για μια ακόμη χρονιά και οι εικόνες είναι εντυπωσιακές.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι στο Youtube Up Drones που δείχνει τη χιονισμένη Κηφισιά που θυμίζει πόλη του εξωτερικού από ψηλά:

Στην είσοδο της πόλης βρίσκεται η ιστορική βίλα Καζούλη με τα περίτεχνα γλυπτά, τις μαρμάρινες σκάλες και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που θυμίζει παλάτι.

Η βίλα χτίστηκε πάνω από ένα τούρκικο νεκροταφείο. Έτσι δημιουργήθηκε ο λαϊκός θρύλος ότι τα βράδια στο εσωτερικό περιφέρονται φαντάσματα.

Όμως, δεν είναι το μοναδικό κτίσμα με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική στην Κηφισιά που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακό.

Η Κηφισιά εκτιμάται ότι έχει περισσότερα από 160 αρχοντικά 

Υπάρχουν δεκάδες αρχοντικά που ομορφαίνουν την περιοχή. Η Βίλα Νόρμα όπου ο αρχιτέκτονας δεν ακολουθεί ένα συγκεκριμένο ιστορικό στυλ, αλλά επιλέγει και συνδυάζει τα «καλύτερα» στοιχεία από διαφορετικά στυλ, η Οικία Ράλλη που παραπέμπει σε μεσαιωνικά-φρουριακά αρχιτεκτονικά πρότυπα και η Έπαυλη «Πύρνα» αξιοθαύμαστο δείγμα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής.

Ακόμα η Βίλα Βαλλιάνου – Ρωμάνου που αποτελεί  χαρακτηριστικό δείγμα της αγροτικής αρχιτεκτονικής και του ρομαντισμού. Το στυλ αυτό ήρθε στην Ελλάδα επί Όθωνα: βίλες σε αυτό το στυλ έχτισαν ξένοι αρχιτέκτονες, όπως ο Χάνσεν και ο Τσίλλερ. Η αρχιτέκτονας και καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Ξανθίππη Σκαρπιά-Χόιπελ ονόμασε το στυλ αυτό ελληνο-ελβετικό και ο όρος έχει επικρατήσει πλέον καθολικά.

Τέτοιου ρυθμού ήταν και το πρώτο ανάκτορο στο Τατόι που χτίστηκε το 1874 και κάηκε το 1916.

Η αρχιτεκτονική των επαύλεων εντυπωσιάζουν με τα σχέδιά τους. 

Η Κηφισιά είναι η πόλη των πλάτανων, από τους οποίους έχει πάρει το όνομά της και η Πλατεία Πλατάνου. Η περιοχή αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους «πνεύμονες» της Αττικής, καθώς εκτός από τα πάρκα και τους δημόσιους χώρους πρασίνου, οι κάτοικοι φροντίζουν ιδιαίτερα τους κήπους των ιδιωτικών περιουσιών τους.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school

Δείτε από ψηλά την χιονισμένη Ν. Ερυθραία δίπλα στην Κηφισιά και την θέα στο πεντελικό όρος.

mixanitouxronou.gr