Η Χορωδία του 1ου Δημ. Σχ. Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων συμμετέχει στη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:00 η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και διοργανώνει στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο μεγαλειώδη συναυλία με τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων συνθετών αφιερωμένα στο μεγάλο αυτό γεγονός.

Περίπου 30 χορωδιακά σύνολα παιδιών και νέων Ιερών Μητροπόλεων από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή εκλεκτών καλλιτεχνών θα πλημμυρίσουν τις κερκίδες του Καλλιμάρμαρου, τραγουδώντας για την ιστορία αλλά και το μέλλον της πατρίδας μας.

Μεταξύ αυτών θα είναι η χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων με μαέστρο τον β΄ υποδιευθυντή Γεώργιο Γκιολέ. Θα είναι το μοναδικό δημόσιο σχολείο που συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού στην οποία θα τιμηθεί και η μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη με την εκτέλεση τριών έργων του στο φινάλε της συναυλίας.

Η είσοδος είναι δωρεάν με τη βασική προϋπόθεση πως το κοινό θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει εισιτήρια δωρεάν εισόδου από το ticketservices.gr. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θα συμπράξουν τα νεοσύστατα Μουσικά Σύνολα της Εκκλησίας της Ελλάδος:

  • Συμφωνική ορχήστρα με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Ελευθέριο Καλκάνη
  • Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Γεώργιο Δεμελή
  • Μικτό Χορωδιακό Σύνολο με Καλλιτεχνική Διευθύντρια την κ. Χρυσούλα Τσιμούρη

Με τη διεύθυνση του Ελευθερίου Καλκάνη θα τραγουδήσουν: Δημήτρης Μπάσης, Βασίλης Λέκκας, Πασχάλης Αρβανιτίδης, Σοφία Μάνου, Κωνσταντίνος Βελιώτης, Βαννέσα Καλκάνη, Στέφανος Συμεωνίδης, Αρσένιος Χαλκιόπουλος, π.Γρηγόριος Καράλης.

Σενάριο, θεατρικοί διάλογοι: Ηλίας Λιαμής, Πρόεδρος Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και Μουσικών Συνόλων της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η σκηνοθεσία των θεατρικών διαλόγων θα είναι της Άννας Λιαμή. Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Βελιώτης, Μαρία Δημητρακοπούλου, Βασίλειος Καραγκούνης,Σοφία Κατσουρού, Άννα Λιαμή, Ιωάννης Μιχαλαρογιάννης, Σταυρούλα Μουμτζόγλου, Δημήτρης Πάσιος, Ευάγγελος Σαλβάνος, Γιάννης Χατζηγιάννης.