Η 10η Φεγγαράδα στην Τανάγρα τίμησε την παράδοση και τα έθιμα της περιοχής

Η λαϊκή παράδοση  βρήκε την απόλυτη έκφραση της, το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου, σε μια πανέμορφη, ξεχωριστή  συνεύρεση, στο κήπο του Λαογραφικού  Μουσείου Τανάγρας, με την ευκαιρία  της 10ης Φεγγαράδας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ταναγραϊκά 2022» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών «Ταναγραίες» υπό τν αιγίδα της ΔΗΚΕΤ.

Μια βραδιά με πολύ δημοτικό, λαϊκό τραγούδι κέφι και άφθονη μπύρα που έδωσαν την ευκαιρία στους κατοίκους της Τανάγρας να ξανασμίξουν μετά από δύο χρόνια λόγω πανδημίας και διασκεδάσουν.

Ιδιαίτερη η παρουσία της Χορευτικής Ομάδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου, με υπεύθυνη την κυρία Ζωή Καραλή, που συμμετείχε στη φετινή Φεγγαράδα και παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από τη Μικρά Ασία και τα νησιά.

Συγκινητική ήταν και η παρουσία νέων που έσυραν το χορό δείχνοντας ότι νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να διαφυλάττουν και να διαδίδουν την παράδοση και ιστορία της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Τανάγρας Δ. Δριχούτης, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ Μ. Νίκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Λαψάνης, ο Απ. Καψάλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τανάγρας Αντ.  Μπελεγράτης, Τοπικοί Σύμβουλοι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τανάγρας Ν. Παπαιωάννου, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Χρ. Σαμουρέλης και πλήθος κόσμου που ξεφάντωσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.