Η 7χρονη Αλεξάνδρα ξετυλίγει το Μίτο της… μέσα από τη ζωγραφική!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυτή τη φορά όχι σαν φάρσα, αλλά σαν δημιουργία με οδηγό ένα μικρό κορίτσι του Δημοτικού. Ένα μικρό ταλέντο. Ίσως,  ένα μεγάλο ταλέντο. Πάντως  ένα γεννημένο ταλέντο που ήρθε να  αλλάξει και να ομορφύνει τη δημιουργική διάθεση της παρέας. Την εικόνα μας για τη ζωή. Μια ζωγράφος που μόλις στα επτά της χρόνια κάνει θαύματα. Μας μαγεύει και μας κάνει να αναφωνούμε. Ποιος είπε ότι τα ταλέντα δεν γεννιούνται και δεν μεγαλουργούν.

Ο λόγος για την  μικρή Αλεξάνδρα Γκούβα που ήρθε να ντύσει με εικόνες  το παραμύθι «Ο Μίτος της Αλεξάνδρας-Ο Δεντροσπουργίτης». Να μας καταπλήξει με τις εμπνεύσεις της. Την ζωγραφική της δεινότητα. Την ιδιοφυία της. Είναι το κοριτσάκι που ήρθε για να αλλάζει τη ζωγραφική ροή των παραμυθιών. Να ταράξει μια παρέα που γράφει όμορφα, ευφάνταστα Παραμύθια, την Μάρα Χωματίδη, την Αφροδίτη  Φρύδα και τον Χρ. Μουστάκα. Την παράλληλη σκέψη τους. Που  ήρθε  να ταράξει την βάρκα των ονείρων τους και να γίνει η καπετάνισσά τους. Να περάσει σαν τσουνάμι και να την παρασύρει   στο δικό της  μαγικό  κόσμο μέσα από τους πίνακές της, μέσα από το βλέμμα της. Ήρθε να μας δείξει τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια, με τα δικά της χρώματα που τα απλώνει σε όλα τα παιδιά του κόσμου!

Η Αλεξάνδρα απογειώθηκε όταν μέσα από την ζωγραφική της στο παραμύθι «Ο Μίτος της Αλεξάνδρας – Ο Δεντροσπουργίτης»  εντόπισε την παρέα το μάτι  του σκηνοθέτη Γιάννη Παναγιωταράκου. Όταν άρχισε το ταξίδι της.  Να πλέει η βάρκα της παρέας  στα μέσα του πελάγου, με το πράσινο πανί του φωτογράφου Αλέξανδρου Ιωαννίδη. Όταν η παρέα μεγάλωσε και το παραμύθι πήρε σάρκα και οστά. Μπήκε  σε μια βάρκα που χωράει το γέλιο, τις φωνές, τα όνειρα όλων μας, με καπετάνιο που ακόμη δεν χωρά στα παπούτσια των ενηλίκων, αλλά κρατάει την πυξίδα στο ταξίδι της… η μικρή  Αλεξάνδρα!

«Ο Μίτος της Αλεξάνδρας», είναι ένα project in progress, για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως της γλώσσας που μιλάνε και του τρόπου επικοινωνίας τους με όλους εμάς.

Συγγραφέας του όμορφου αυτού παραμυθιού είναι η Μάρα Χωματίδη, η εικονογράφηση της μικρής καπετάνισσας Αλεξάνδρας Γκούβα,  η μουσική της Αφροδίτης Φρύδα, το τραγούδι των Χρ. Μουστάκα και Αφροδίτης Φρύδα, η σκηνοθεσία και η αφήγηση στο «Δεντροσπουργίτη», επίσης, του Χρ. Μουστάκα, ενώ στο «Ποταμάκι» της Νάνσυς Κανέλλη.