Θάνατος πρίγκιπα Φιλίππου: Η μεγάλη φοβία του πρίγκιπα Χάρι θα γίνει πραγματικότητα

Ο πρίγκιπας Χάρι θα ζήσει τον μεγαλύτερο εφιάλτη του την επόμενη εβδομάδα. Θα είναι αυτή η χαριστική βολή για τις σχέσεις του με την οικογένειά του;

Η πιο άβολη στιγμή για τον πρίγκιπα Χάρι θα γίνει πραγματικότητα την επόμενη εβδομάδα, αφού θα υποχρεωθεί να αντιμετωπίσει την οικογένειά του μετά το πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον τους, λιγότερο από ένα μήνα πριν.

Το λάθος timing ήταν κάτι για το οποίο μίλησαν πολλοί όταν ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να μιλήσουν για τα “μαρτύρια” που πέρασαν στη βρετανική βασιλική οικογένεια, από τη στιγμή που αρραβωνιάστηκαν, μέχρι την ώρα που αποχώρησαν οριστικά.

Και μιλάμε για λάθος timing καθώς οι δυο τους μίλησαν τη στιγμή που το παλάτι βρισκόταν σε αναβρασμό αφού ο πρίγκιπας Φίλιππος βρισκόταν στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας και υπήρχαν φόβοι για τη ζωή του.

Ωστόσο, το ζευγάρι δεν έκανε πίσω και τώρα ο πρίγκιπας Χάρι θα κληθεί να επιστρέψει στην πατρίδα του και θα αντιμετωπίσει την οικογένειά του μετά από όσα έχει πει για εκείνη.

Ευκαιρία για συμφιλίωση ή η χαριστική βολή;

Άραγε αυτή η επανένωση θα αποτελέσει μια ευκαιρία συμφιλίωσης για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ή τη χαριστική βολή;

Όπως γράφει ο βρετανικός τύπος, ο Χάρι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας –όπως τις ξαδέλφες του Βεατρίκη και Ευγενία- μετά από το θάνατο του παππού του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, ο Χάρι βρίσκεται σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την επιστροφή του στο Λονδίνο προκειμένου να δώσει το “παρών” στη νεκρώσιμη ακολουθία, που θα γίνει το επόμενο Σάββατο.

Βέβαια, υπάρχουν διάφορα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για όσους έρχονται από το εξωτερικό στην Αγγλία, ωστόσο εκείνος θα κάνει ό,τι μπορεί για να παρακάμψει τους περιορισμούς επιστρατεύοντας ακόμη και τα μέτρα εξαίρεσης που ισχύουν για τους διπλωμάτες.

Να θυμίσουμε ότι ο πρίγκιπας Χάρι είδε για τελευταία φορά τον παππού του στις 8 Μαΐου του 2019, δηλαδή σχεδόν δύο χρόνια πριν εκείνος πεθάνει.

Η εγκυμονούσα Μέγκαν Μαρκλ δεν θα παραστεί

Δεν γνωρίζουμε τι θα έκανε αν δεν ήταν έγκυος, πάντως αυτή τη στιγμή η εγκυμονούσα στο τρίτο τρίμηνο Μέγκαν Μαρκλ είναι απολύτως δικαιολογημένη για την απουσία της από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι ο γιατρός της δεν της επέτρεψε να ταξιδέψει, και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε αν θα το έκανε ακόμα και αν δεν ήταν έγκυος, αφού αυτή την περίοδο αποτελεί… κόκκινο πανί για τη βασιλική οικογένεια.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ αποχαιρέτησαν τον Πρίγκιπα Φίλιππο με μία λιτή ανακοίνωση μέσω του ιστοτόπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Archewell που έχουν ιδρύσει. Σε σκούρο φόντο, με λευκά γράμματα, έγραψαν:

“Στη μνήμη της Αυτού Υψηλότητας, δούκα του Εδιμβούργου, 1921-2021”. “Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωσή σας… Θα μας λείψετε πάρα πολύ”.

PRINCE PHILIP harry

Ο Χάρι ενδέχεται να ταξιδέψει στο Λονδίνο με ιδιωτικό τζετ από το σπίτι του κοντά στο Λος Άντζελες και είναι κατανοητό ότι μπορεί να του επιτραπεί να χρησιμοποιήσει μια διπλωματική εξαίρεση για να μπορέσει να παρακάμψει τους περιορισμούς λόγω Covid-19 που ισχύουν για τις πτήσεις από τις ΗΠΑ.

Κατά πάσα πιθανότητα θα υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό πριν από την αναχώρησή του από τις ΗΠΑ και κατά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντί να υποβληθεί στην κανονική καραντίνα των 10 ημερών, αν και πλέον οι ταξιδιώτες επιτρέπεται να εγκαταλείψουν την καραντίνα μετά από πέντε ημέρες, αν το τεστ τους είναι αρνητικό.

thetoc.gr