Θάνος Μικρούτσικος: Καρκίνε τα έβαλες με λάθος άνθρωπο

Συγκλονιστική εξομολόγηση του Θάνου Μικρούτσικου για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο! Ο σημαντικός Ελληνας μουσικοσυνθέτης, διανύοντας ακόμη έναν κύκλο χημειοθεραπειών, μίλησε με λόγια καρδιάς για την αρρώστια του, η οποία δεν δαμάζεται με μουσικές!

«Νομίζω ότι αντιμετωπίζω τον καρκίνο με δύναμη, έτσι πρέπει να γίνεται. Η αθλιότητα της χημειοθεραπείας δεν με έχει καταβάλει, νιώθω τυχερός, είμαι και δημιουργικός. Είναι μονόδρομος. Ξυπνάω στις 8 το πρωί και δουλεύω. Μετά τη χημειοθεραπεία βάζω πρόβα 7-9 και ο γιατρός τρελαίνεται» αναφέρει ο σπουδαίος δημιουργός, επιβεβαιώνοντας -δυστυχώς- την «Espresso» που πρώτη έφερε στο φως της δημοσιότητας το σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του, πριν από λίγους μήνες.

Αλλωστε, όπως λέει στη συνέχεια στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», παλεύει με το… θεριό, αφού «Έχει αποδειχτεί και ιατρικά πως αν δώσεις κατάθλιψη στον καρκίνο είναι το καλύτερό του. Ε, λοιπόν, εγώ θα τον δυσκολέψω όσο μπορώ»!

Ο Θάνος Μικρούτσικος αποκάλυψε επίσης πως δεν φοβήθηκε ούτε όταν ο γιατρός τού ανακοίνωσε τα άσχημα νέα. Ο καρκίνος είχε χτυπήσει το συκώτι, ενώ πέντε σημεία θεωρούνταν απλώς ύποπτα και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας οχτώμισι ωρών.

«Οχι, δεν φοβήθηκα. Στον όποιο βαθμό κάποια πράγματα εξαρτώνται από μένα, το παλεύω του κερατά. Σε εκείνο τον βαθμό που έχω έστω μικρό ρόλο, θα του βγάζω τη γλώσσα. Δεν είμαι βλαξ, ούτε ζω με ψευδαισθήσεις. Ενα πρωί κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και του είπα: “Τα έβαλες με λάθος άνθρωπο. Θα σε ταλαιπωρήσω φρικτά”» πρόσθεσε!

Ενα απλό τσεκάπ για το ζάχαρο, καθ’ υπόδειξη της συζύγου του Μαρίας Παπαγιάννη, λίγο πριν από την έναρξη της περσινής μεγάλης καλοκαιρινής περιοδείας του με το έργο του Νίκου Καββαδία έδειξε ένα αιμαγγείωμα.

Η οικογενειακή παθολόγος τού υπέδειξε να συνεχίσει με περαιτέρω εξετάσεις, υπερήχους και μαγνητική τομογραφία, και εντοπίστηκε ο καρκίνος στο συκώτι.