Θανάσης Παφίλης: Η κυβέρνηση χτυπάει το απεργιακό δικαίωμα για να ευνουχίσει το εργατικό κίνημα (VIDEO)

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να ολοκληρώσει το αντιλαϊκό έργο που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις (…) και είναι αδίστακτη», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, με αφορμή την κυβερνητική ρύθμιση που χτυπάει το απεργιακό δικαίωμα.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 το βράδυ της Δευτέρας 9 Γενάρη, στόχος αυτής της μεθόδευσης είναι να ευνουχιστεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα, ώστε στην περίοδο της όποιας ανάκαμψης να αυξάνονται ανενόχλητα τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο Θ. Παφίλης ανέφερε πως είναι παραμύθι ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το 2018 «βγαίνουμε από τα μνημόνια», επισημαίνοντας δεν θα καταργηθεί κανένας μνημονιακός νόμος, «ίσα-ίσα που προστίθενται και άλλοι».

Σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, υπενθύμισε ότι από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, που προέκυψε το θέμα λόγω της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, το ΚΚΕ πήγε κόντρα στον εθνικισμό που είχε αναπτυχθεί και στον οποίο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο τότε Συνασπισμός ήταν στην πρώτη γραμμή προβάλλοντας το θέμα του ονόματος. Πρόσθεσε πως σήμερα κόπτονται για να λύσουν πολύ γρήγορα αυτό το θέμα γιατί θέλουν να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. «Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος στο θέμα του ονόματος. Η δική μας η θέση παραμένει σταθερή, δεν καθορίζεται από πολιτικές συγκυρίες, ούτε από πολιτικά παιχνίδια»,είπε, επισημαίνοντας ότι το κύριο είναι ότι στην περιοχή συγκρούονται μεγάλα συμφέροντα όπως οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, κ.λπ.

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης του Θ. Παφίλη ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ αυτή την παρακαταθήκη των θυσιών την κρατάει ζωντανή, σύγχρονη και παραμένει ένα νέο κόμμα που παλεύει στη σύγχρονη εποχή να μπορέσουν αυτοί που παράγουν τον πλούτο να τον πάρουν στα χέρια τους και όχι να ζουν στη δυστυχία και στη φτώχεια», είπε.