Θανατηφόρο όχημα σκόρπισε τον πανικό σε παρέλαση στην Οκλαχόμα

25.10.2015

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε ένα συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε μια παρέλαση στο πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα στο Στιλγουότερ.

Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν πως δεκάδες άνθρωποι τινάχθηκαν στον αέρα όταν ένα αυτοκίνητο, χρώματος γκρι, έπεσε πάνω στο πλήθος στη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου και της λεωφόρου Hall of Fame στο Στιλγουότερ, 130χλμ περίπου βορειοανατολικά της πόλης Οκλαχόμα, καθώς ολοκληρωνόταν η παρέλαση για την ετήσια γιορτή αποφοίτων κολεγίου.

Οι αρχές ανέφεραν πως το αυτοκίνητο πέρασε τα κιγκλιδώματα και συγκρούστηκε με μια μοτοσικλέτα της αστυνομίας, πριν πέσει πάνω στους θεατές.

Περίπου 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό, και οχτώ από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της δημάρχου του Στιλγουότερ Τζίνα Νόμπλε. Τουλάχιστον πέντε από τους βαριά τραυματισμένους είναι παιδιά.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οδηγός του οχήματος είναι η 25χρονη Αντάτσια Τσέιμπερες που φέρεται να οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προφυλακίστηκε.