Θα ανάψουν φωτιές σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού;

Κρίσιμο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού συγκαλείται, απόψε στις 8.30μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μαρκοπούλου, όπου ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης θα προβεί σε αποτίμηση των όσων έγιναν κατά τις πρόσφατες, καταστροφικές πυρκαγιές στο Κάλαμο και το Καπανδρίτι.

Ο κ. Ρούσσης συγκαλεί το Συμβούλιο για να ενημερώσει τα μέλη του για την καταστροφή που έπαθε η περιοχή, τον τρόπο λειτουργίας της Πυρασφάλειας τα όσα έγινα για να σωθεί η περιοχή, αλλά και τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση για την στήριξη και αποκατάσταση της περιοχής, καθώς ο Κάλαμος έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το Σώμα των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού αλλά και οι πολίτες θα ενημερωθούν επίσημα για τις αποφάσεις της Πολιτείας αλλά και για τις ενέργειες στις έχει προβεί και θα προβεί ο Δήμος για την αποκατάσταση της περιοχής και τη στήριξη των πληγέντων.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξει η αντιπολίτευση και ποιος ο πολιτικός της λόγος μετά από μια τόσο μεγάλη καταστροφή. Εάν θα θέσει σοβαρά ερωτήματα και θα ασκήσει εποικοδομητική κριτική και φυσικά εάν θα συνδράμει και αυτή στην αποκατάσταση της περιοχής.

Και αυτό γιατί, όλο αυτό το διάστημα, ακούστηκαν πολλές φωνές οι οποίες άσκησαν δριμεία κριτική για τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή χειρίστηκε την κρίση. Οι  πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αντιπολίτευση προτίθεται  να θέσει σειρά ερωτημάτων για την ετοιμότητα του Δήμου να αντιμετωπίσει μια τέτοια καταστροφή, τη  διαχείριση της κατάστασης σε επίπεδο πυρασφάλειας, προστασίας αλλά και αποκατάστασης της περιοχής.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η αντιπολίτευση προτίθεται  να ασκήσει έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή για τον τρόπο που χειρίστηκε το περιαστικό δάσος τα τελευταία χρόνια. Όμως θα σταθεί  ιδιαίτερα στη μάχη που έδωσαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι άνδρες Πυρασφάλειας του Δήμου με τις υδροφόρες όπου έσωσαν δεκάδες σπίτια.

Το ερώτημα που τίθεται και απασχολεί τους πολίτες είναι εάν θα γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο σε κόσμια επίπεδα  με στόχο να βρεθούν λύσεις για την αποκατάσταση της περιοχής η οποία επλήγη οικολογικά και οικονομικά ή θα «ανάψουν» νέες φωτιές αντιπαράθεσης; Εάν θα υπάρξουν  οξύτητες και προσωπικές αντεγκλήσεις με αποτέλεσμα να μεταβληθεί η συνεδρίαση, για μια ακόμη φορά, σε Ρωμαϊκή αρένα η θα ακουστούν προτάσεις για να περάσει ο Κάλαμος και το Καπανδρίτι στην επόμενη μέρα η οποία είναι εξίσου δύσκολη και εν πολλοίς και αβέβαιη με μια κυβέρνηση που άλλα λέει κι άλλα κάνει..