Θα… πληρώνουν οι τουρίστες για να μπουν στη Βενετία;

 

Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Βενετία ενδέχεται να υποχρεωθούν να πληρώνουν το ποσό των 10 ευρώ για να έχουν πρόσβαση στην πόλη.

Οι αρχές από το καλοκαίρι και έπειτα έχουν δικαίωμα να εισάγουν ένα τέλος εισόδου, το οποίο θα αντικαταστήσει τον τρέχοντα τουριστικό φόρο που πληρώνεται από τους επισκέπτες που περνούν μόνο μια νύχτα σε κάποιο ξενοδοχείο ή διαμέρισμα της πόλης.

Το νέο τέλος θα πρέπει να καταβάλλεται από όλους τους τουρίστες στην πόλη, ακόμα και αυτούς που μένουν για μια μέρα ή για λίγες ώρες στην πόλη. Ωστόσο, προβλέπεται να υπάρχει διαβάθμιση στο αντίτιμο, αναλόγως με την περίοδο που επισκέπτεται κανείς την ιταλική πόλη, με την τιμή του αντιτίμου να ξεκινά από 1,50€  και να φτάνει μέχρι και τα 10 ευρώ.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, το νέο σύστημα χρέωσης θα μπορούσε να αποδώσει έως 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, δηλαδή 20 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα απ’ ότι κερδίζει σήμερα η Βενετία με βάση τον τουριστικό φόρο.

Τον Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκαν ορισμένα νέα μέτρα που απαγόρευαν στους επισκέπτες να κάθονται στο έδαφος ή να πίνουν δημόσια ποτά, με τα πρόστιμα να κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ.

perierga.gr