Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν είναι αποσχισθέν τμήμα του ΠΑΣΟΚ

10.4.2016

Το Ποτάμι δεν θα μετάσχει σε ομοσπονδία κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ τάχθηκε κατά των εκλογών αυτή την περίοδο.

«Το Ποτάμι δεν είναι αποσχισθέν τμήμα του ΠΑΣΟΚ για να μας ενδιαφέρει η επανένωσή του. Ούτε μας ενδιαφέρει ένα ΠΑΣΟΚ plus», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη μία μεγάλη μεταρρυθμιστική συμμαχία, όχι μία ένωση της Κεντροαριστεράς. Κάλεσα την κυρία Γεννηματά να συμφωνήσει στη δημιουργία μιας επιτροπής στην οποία κανένα κόμμα δε θα έχει πλειοψηφία. Η δυναμική όσων προσέλθουν θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα. Σε ομοσπονδία κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ δε θα μετέχουμε», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ακόμη, επανέλαβε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες τώρα. «Εμείς λέμε όχι τώρα εκλογές. Η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει αυτά που έχει δεσμευτεί στους δανειστές. Να χρηματοδοτηθεί η χώρα. Αν ο κ.Τσίπρας δε μπορεί, ας έρθει στην Βουλή να το πει κι ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του», σχολίασε σχετικά.

Αναφερόμενος τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι στο Ταμείο, ανέφερε ότι «ακόμη και άνθρωποι που υποστηρίζουν τον κ. Τσίπρα, αδυνατούν να κατανοήσουν το τελευταίο του ξέσπασμα εναντίον του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ζητάει μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή λιγότερα μέτρα και η κ. Λαγκάρντ επιμένει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Δεν καταλαβαίνουν, λοιπόν, όπως δεν καταλαβαίνω κι εγώ γιατί ο κ.Τσίπρας αντέδρασε λες και είχε απέναντί του τον Σόιμπλε, που δε θέλει ούτε μικρότερο πλεόνασμα, ούτε κούρεμα του χρέους».