Θεοδωράκης: Τυχόν εκλογές θα είναι η ταφόπλακα της οικονομίας

7.2.2016

«Έχουμε μία κακή κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται τον παλμό του κόσμου και ο πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί τις ευθύνες του. Έχουμε μία εικόνα όχι καλή με αφορμή το προσφυγικό. Αν πάμε σε εκλογές, αυτό θα είναι η ταφόπλακα της οικονομίας» δήλωσε μεταξύ άλλων από το Ρέθυμνο, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας σε φίλους και μέλη του κόμματος του, ο κ. Θεοδωράκης ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τα πολιτικά δρώμενα και τις εξελίξεις στην οικονομία, ενώ έκανε λόγο για αναζήτηση από αυτή τη Βουλή μίας άλλης κυβέρνησης.

«Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει μία άλλη κυβέρνηση. Εμείς δεν πιστεύουμε στις οικουμενικές κυβερνήσεις για το λόγο ότι αν είναι όλοι μέσα στην κυβέρνηση κανείς δεν θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Όλοι θα προσπαθούν να διασώσουν τον εαυτό τους. Πιστεύουμε όμως σε μία κυβέρνηση ικανών πολιτικών που θα έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μία χάρτα για τη χώρα, για τα επόμενα δύο τρία χρόνια, και μία τέτοια κυβέρνηση αν μας ζητηθεί εμείς θα τη στηρίξουμε. Όχι με την έννοια να γίνουμε εμείς υπουργοί, αλλά να στηρίξουμε μία κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας» σημείωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως «όλα τα κάνουμε γρήγορα και για τον λόγο αυτό πραγματοποιούμε σε λίγο διάστημα το δεύτερο συνέδριο μας, θέτουμε τους άξονες της πολιτικής μας και επιθυμούμε να παραμείνουμε η πολιτική δύναμη-ατμομηχανή των μεταρρυθμίσεων και των εξελίξεων».

«Έχουμε την επίγνωση ότι στις εκλογές δεν πήγαμε καλά, αλλά την ίδια ώρα όλοι πρέπει να αναγνωρίσουν πως το Ποτάμι είναι γεμάτο με προτάσεις και λύσεις, και επιθυμούμε να συνεχιστεί το ότι εμείς προτείνουμε και οι άλλοι συζητάνε» προσέθεσε.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, δεν διαπραγματεύεται, αλλά κυρίως συζητά με τους εταίρους μας το τι πρέπει να κάνει. «Φοβάμαι πως η κυβέρνηση δεν γνωρίζει το πού θέλει να πάει τη χώρα» συμπλήρωσε. «Με τον χρόνο έχουν προστεθεί καινούργιες αδυναμίες στον πρωθυπουργό και πλέον η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αδυνατεί να πιστέψει πως ο πρωθυπουργός μπορεί να προσδιορίσει τους στόχους της χώρας, να τους κυνηγήσει και να τους πετύχει», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Προσέθεσε πως ο κ. Τσίπρας ρισκάρει πολλά και υποστήριξε πως όσα ρισκάρει δεν είναι δικά του, αλλά είναι του ελληνικού λαού.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε πως πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές, χαρακτηρίζοντας ως αστείο το ότι κάποιοι ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση αφήνουν τέτοιο υπονοούμενο. «Νομίζω πως θα είναι μία ταφόπλακα για την οικονομία το να προσφύγει η χώρα πάλι σε εκλογές» σημείωσε