Θερμή υποδοχή του Ευ. Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη

17.11.2015

Σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ  και στο λαϊκισμό εξαπέλυσε απόψε από τη καρδιά της Μακεδονίας μας τη Θεσσαλονίκη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε φίλους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν κατακλύσει  κεντρικό ξενοδοχείο τη πόλης. Τόνισε ότι καταρρέει  ο μύθος για δήθεν κοινωνική ευαισθησία της Αριστεράς και αναδεικνύεται η ιδεολογική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας ως Παράταξης του κοινωνικού φιλελευθερισμού με ανθρώπινο πρόσωπο.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μεγάλο και σπάταλο κράτος με περισσότερους φόρους, ενώ η Νέα Δημοκρατία αποτελεσματικότερο κράτος με λιγότερους φόρους. Αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία και υπογράμμισε την υποχρέωσή του να υπερασπιστεί  τις εθνικές θέσεις, τονίζοντας ότι τα δίκαια του Ελληνισμού δεν εγκαταλείπονται, δεν παραγράφονται και δεν παραχωρούνται.  Αναφερόμενος στο προσφυγικό –μεταναστευτικό  επανέλαβε ότι είναι ανάγκη τα hot spots να δημιουργηθούν στην τουρκική πλευρά και όχι στα ελληνικά νησιά.  Σχετικά με το πρόσφατο αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που είχε θύματα από τρομοκράτες και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη οι Νεοδημοκράτισες και Νεοδημοκράτες   να προσέλθουν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, με πολιτικά κριτήρια, έτσι ώστε να μην αφήσουν την εκλογή του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας ούτε στους «περαστικούς», ούτε στους μηχανισμούς.

Απευθυνόμενος στις Μακεδόνισσες  και τους Μακεδόνες, υπενθύμισε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δίδαξε σεβασμό  και ήθος. Θα ανάψουμε, πρόσθεσε, τη δάδα και με σεβασμό στην Ιστορία μας, θα προχωρήσουμε ενωμένοι και ισχυροί στο μέλλον.

Τα σημεία της ομιλίας του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που τράβηξαν ιδιαιτέρως την προσοχή

Η ιδεολογική διαφορά του κοινωνικού φιλελευθερισμού με ανθρώπινο πρόσωπο και της δήθεν νεοφιλελεύθερης αριστεράς του Τσίπρα

«Και αλήθεια φίλες και φίλοι, υπάρχει κανείς, όχι μόνο από τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, αλλά και από τους «μεσαίους», γιατί τώρα τους φτωχοποίησε όλους ο Τσίπρας, σε λίγο θα είναι όλοι φτωχοποιημένοι,  που να αισθάνεται ότι τον Νοέμβριο του ’15 ζει καλύτερα από τον Νοέμβριο του ’14;  Υπάρχει κανείς που νομίζει ότι βρίσκει το φάρμακό του πιο φτηνά και πιο εύκολα;  Υπάρχει κανείς που νομίζει ότι βρίσκει τον γιατρό του πιο φτηνά και πιο εύκολα;  Υπάρχει κανείς που θέλει το παιδί του να μάθει αγγλικά και γαλλικά και τώρα πληρώνει ΦΠΑ 23%  ;

Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ .Και αυτή είναι η πολιτική της αριστεράς, η οποία μας έχει οδηγήσει σε δρόμους που δεν βοηθούν τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Και πρέπει να τονίσω φίλες και φίλοι και τη δεύτερη μεγάλη ιδεολογική διαφορά που έχουμε.  Η αριστερά θέλει ένα κράτος μεγάλο, το οποίο εξ’ ανάγκης είναι σπάταλο. Για να βοηθά εκεί και να βολεύει τους δικούς του κομματικούς.

Εμείς θέλουμε ένα ευέλικτο, μικρό κράτος το οποίο θα κάνει κοινωνική πολιτική, θα έχει επιτελικό ρόλο. Αλλά το θέλουμε με κίνητρα, με αναπτυξιακούς νόμους  για να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να προκόψουν, να δουλέψουν, να δημιουργήσουν εισόδημα και από εκεί με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές να μπορέσουμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική.

Και είναι μια πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ του κοινωνικού φιλελευθερισμού με ανθρώπινο πρόσωπο και της δήθεν νεοφιλελεύθερης αριστεράς του Τσίπρα και των υπολοίπων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να είναι βουλευτής

Σκεφθείτε πολιτικά. Σκεφθείτε την κρισιμότητα της κατάστασης. Μην πάτε με συναισθηματικά κριτήρια και μόνο. Να πάτε με πολιτικά κριτήρια. Να δείτε ποιος μπορεί αυτή την ώρα να αντιμετωπίσει στη Βουλή τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε ένα Κοινοβουλευτικό κόμμα και υπηρετούμε κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Με την εμπιστοσύνη της Βουλής, κατακτούμε την εξουσία και κινούμεθα υπέρ του ελληνικού λαού, τον οποίο αντιπροσωπεύουμε. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βάση τον Κανονισμό και το Σύνταγμα πρέπει να είναι βουλευτής. Είναι αυτός που προτείνεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν έχει σημασία ποιος μπορεί να είναι Πρόεδρος ή ποιους αντιπροέδρους ορίζει. Σημασία έχει ότι αυτό ρητά ορίζεται. Αλλιώς θα χάσουμε το βηματισμό μας. Θα πρέπει να το σκεφθούμε πάρα πολύ σοβαρά το συγκεκριμένο ζήτημα. Κι αυτό δεν σας το λέω τώρα, ούτε αποτελεί αιχμή κατά κανενός.

Στην ΟΝΝΕΔ μάθαμε να σεβόμαστε την ιστορία του Κόμματος

Πιστεύω ότι στις 23 Νοεμβρίου θα κληθώ να διαχειριστώ το κόμμα. Είναι δυνατόν να βάλω τριβές μόνος μου; Είναι δυνατόν να ανάψω το φιτίλι; Μήπως νομίζετε ότι κι εγώ δεν έχω να πω πολλά; Δεν λέω τίποτα. Αποδέχομαι αυτά που λένε σιωπηλός. Γιατί έτσι με έχει διδάξει η Νέα Δημοκρατία, την οποία υπηρετώ συνεχώς από το 1974, με το ιδρυτικό μας πρόγραμμα και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που μας έμαθε τότε στην ΟΝΝΕΔ να σεβόμαστε τους μεγαλύτερους, να σεβόμαστε την ιστορία του κόμματος, να σεβόμαστε τους ανθρώπους που έχουν δώσει μάχη για να μπορούν να μας σέβονται και οι άλλοι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ