Θεσσαλονίκη: «Ντου» σε κορονοπάρτι, κρύβονταν στις ντουλάπες οι φοιτητές

Γάλλοι φοιτητές που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη με Erasmus αποφάσισαν να κάνουν πάρτι στο διαμέρισμά τους. Αλλά μάλλον το μετάνιωσαν, αφού η έφοδος της αστυνομίας τους… «ανάγκασε» να ψάχνουν ντουλάπα για να κρυφτούν. Κυριολεκτικά! Ένας προσπάθησε να πηδήξει από το μπαλκόνι!

Όλα έγιναν στη 01:30 ξημερώματα της Τρίτης (16.03.2021) σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία έφτασε εκεί ύστερα από τηλεφώνημα για διατάραξη. Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για… κορονοπάρτι που έκαναν Γάλλοι φοιτητές και φοιτήτριες.

14 άτομα βρέθηκαν στο διαμέρισμα, σύμφωνα με το thestival.

Το πάρτι είχε στηθεί σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Αισχύλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος, εμφανίστηκε μια νεαρή από τη Γαλλία με δύο φίλους της. Μιλώντας στα αγγλικά δήλωσε ότι στο διαμέρισμα βρίσκονταν οι τρεις τους.

Αλλά οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν και ζήτησαν να ελέγξουν τον χώρο γιατί άκουγαν διάφορους θορύβους. Η νεαρή Γαλλία τους αρνήθηκε την είσοδο.

 

Έτσι, αποφασίστηκε να κληθεί πταισματοδίκης και όταν έφτασε, έγινε η έφοδος της αστυνομίας στο διαμέρισμα. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν 14 (!) άτομα. Κάποιοι είχαν κρυφτεί στις ντουλάπες και κάποιοι άλλοι κάτω από τα κρεβάτια. Οι περισσότεροι είχαν πιει αρκετά. Παραδέχτηκαν ότι είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να διασκεδάσουν.

Ήταν όλοι τους φοιτητές και φοιτήτριες από τη Γαλλία, ηλικίας 20 έως 23 ετών και ήρθαν στην Ελλάδα πριν από τρεις εβδομάδες με το πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus.

Τη στιγμή της βεβαίωσης παραβάσεων ένας νεαρός βγήκε έξω από τα κάγκελα του μπαλκονιού για να διαφύγει μέσω του διπλανού διαμερίσματος, αλλά τον σταμάτησε ένας αστυνομικός που αντιλήφθηκε την πρόθεσή του.

Συνολικά επιβλήθηκαν 13 πρόστιμα των 300 ευρώ για παράβαση των μέτρων περί μη διασποράς του κορονοϊού και ένα πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στην 20χρονη διοργανώτρια του πάρτι, η οποία συνελήφθη.

newsit.gr