Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στον Λευκό Πύργο-Με «αύρες» περιφρουρείται το Βελλίδειο

Εκατοντάδες αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (11/9) στον Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο του καλέσματος ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ 2021 και της ομιλίας του πρωθυπουργού. Η συγκέντρωση – σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ – έχει σημάνει «κόκκινο» συναγερμό στην ΕΛΑΣ, καθώς περιμετρικά της Έκθεσης έχει στηθεί ασφυκτικός κλοιός για την αποφυγή επεισοδίων.

Κλούβες, κάγκελα και δεκάδες διμοιρίες των ΥΕΤ και ΥΑΤ συνθέτουν την εικόνα περιμετρικά της ΔΕΘ – Helexpo, με τους αντιεμβολιαστές να αποτελούν τον υπ’ αριθμό ένα «πονοκέφαλο» για την Ελληνική Αστυνομία. Για τον λόγο αυτό – όπως αναφέρει το thesstoday.gr – το πρώτο παραλληλόγραμμο κοντά στο Βελλίδειο θα αποτελείται από φραγμούς με αστυνομικές κλούβες και «αύρες», οχήματα ρίψης νερού. Τα άλλα δύο παραλληλόγραμμα ασφαλείας θα αποτελούνται από στατικές δυνάμεις και περιπολίες από αστυνομικές ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι η όλη η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε «φρούριο» για τη ΔΕΘ 2021 καθώς έχουν ανακοινωθεί πλήθος κινητοποιήσεων. Περίπου 5.500 αστυνομικοί έχουν παραταχθεί σε κομβικά σημεία της πόλης.

 

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», όπου στις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκτός από τον Λευκό Πύργο εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί και στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου κρατώντας πανό έχουν στήσει μικροφωνική, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από thesstoday.gr και GR Times