Θετική η εισήγηση του ΔΕΠ για τη Δευτεροβάθμια Δομή Ειδικής Αγωγής στον Ωρωπό

Ένα ακόμα βήμα για την ίδρυση της Δευτεροβάθμιας Δομής  ΤΕΕΕΑ/ΕΕΕ,  για άτομα με ειδικές ικανότητες, στον Ωρωπό, έγινε με την θετική εισήγηση από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής  κ. Καπέλα.

Η θετική αυτή εισήγηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής  Αττικής ανοίγει το δρόμο για την τελική θετική απόφαση και από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ώστε το όνειρο πολλών οικογενειών αλλά και παιδιών για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση να γίνει πραγματικότητα με την ίδρυση του σχολείου.

Το βήμα αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί ουσιαστικά ολοκληρώνει το φάκελο για τη δημιουργία της Δομής στον Ωρωπό, μετά και από τη θετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού, ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια, διαθέτει χώρο και αναλαμβάνει όλες τις δαπάνες προσαρμογής του κτιρίου, στο πρώην Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού αλλά και τις δαπάνες για τη λειτουργία του σχολείου.

Με δεδομένο ότι ο φάκελος είναι, πλέον, πλήρης, το μόνο που απομένει είναι η θετική ανταπόκριση και του Υπουργείου Παιδείας για τη διάθεση του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών.

Ήδη στο Δήμο Ωρωπού λειτουργεί Ειδικό Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Χαλκούτσι, ενώ ο Δήμος προσανατολίζεται να δημιουργήσει και ειδικές φυλασσόμενες, παιδικές χαρές, για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, σε πρόσφατη  παρέμβαση του στην εκπομπή ΕRΤ OPEN, τάχτηκε υπέρ της ίδρυσης του Ειδικού Σχολείου για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, λέγοντας ότι θα στηρίξει την προσπάθεια, αλλά παραδέχτηκε ότι  αυτό δεν είναι στο χέρι του. Εξαρτάται από το Υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα είχε αναφερθεί  διεξοδικά στο ιστορικό για την ίδρυση του σχολείου από το 2014 υπογραμμίζοντας ότι  «Εμείς θα κάνουμε ότι χρειάζεται και εύχομαι όλα να πάνε καλά. Η δε Δομή να λειτουργήσει κανονικά ως σχολείο με πλήρες ωράριο».

Ψυχή της όλης προσπάθειας είναι αναμφίβολα η συγγραφέας του Αυγερινού και μητέρα ενός χαρισματικού παιδιού στο φάσμα του αυτισμού, κα Μαίρη Κασαμπαλάκου, η οποία βρήκε άξια συμπαραστάτρια την Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ωρωπού κα Ανδριάνα Αλεξανδράτου. Υποστηρικτής και ο Πρόεδρος της Β/μιας Σχολικής Επιτροπής Ωρωπού κ. Γιώργος Μαντάς  και φυσικά ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος ηγείται πλέον της προσπάθειας για την επίτευξη του κοινού αυτού στόχου.

 

 

 

Comments are closed.