Θλιβερή η εικόνα στο λιμάνι του Χαλκουτσίου – Η δυσοσμία διώχνει τον κόσμο

10.3.2016

Απαράδεκτη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το λιμάνι του Χαλκουτσίου εδώ και μήνες. Ακόμα πιο απαράδεκτη είναι η δυσοσμία που αναδύεται από τα φύκια που έχει ξεβράσει η θάλασσα και η Δημοτική Αρχή κλείνει τα μάτια και την… μύτη σε αυτό το χάλι που επικρατεί.

Οι κάτοικοι του πανέμορφου χωριού του Δήμου Ωρωπού διαμαρτύρονται καθημερινά για την εφιαλτική κατάσταση που βιώνουν. Μετά και από επώνυμη καταγγελία του κ. Αδαμάντιου Δάβρη, κατοίκου και επιχειρηματία του Χαλκουτσίου,  ο οποίος λέει χαρακτηριστικά «Σταματήστε να βάζετε την ταφόπλακα στο χωριό μας!!!», η Άποψη τώρ@ κάνει έκκληση στους αρμόδιους να μεριμνήσουν για να αποκατασταθεί ο περιβάλλων χώρος στο λιμάνι του Χαλκουτσίου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του κ. Αδαμάντιου Δάβρη, ο Πρόεδρος του Τοπικού Χαλκουτσίου κ. Γιώργος Λιθαδιώτης είχε όλη την καλή διάθεση να φροντίσει για τον καθαρισμό της παραλίας γύρω από το λιμάνι, δυστυχώς όμως δεν του το επέτρεψε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού κ. Γιώργος Δάβρης.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν επέτρεψε ούτε σε ιδιώτες που προθυμοποιήθηκαν με δική τους συμμετοχή να βοηθήσουν, αναβάλλοντας τον καθαρισμό επ’ αόριστον.

Μία μέρα πριν από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τους επισκέπτες και τους παραθεριστές να βρίσκονται προ των πυλών, το Χαλκούτσι δεν είναι σε θέση να υποδεχθεί κανέναν εξ αιτίας της δυσοσμίας.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί και αν ναι σκοπεύει να δράσει άμεσα, έτσι ώστε το πανέμορφο λιμανάκι στο Χαλκούτσι να αποκτήσει και πάλι την γραφικότητά του αγκαλιάζοντας ξανά τον κόσμο;

 ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ ΛΙΜΑΝΙ

ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ ΛΙΜΑΝΙ