Θρίλερ με τις Αντιδημαρχίες στο Δήμο Ωρωπού

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αναμονή για την  ανακοίνωση των νέων Αντιδημάρχων αλλά και Προέδρων σε Νομικά Πρόσωπα και Κ.Ε.Δ.Ω., από τον  Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θ. Ρούσση. Η αναμονή αυτή προκαλεί αγωνία, εντάσεις  και σενάρια που αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο χρόνος για την ανακοίνωσή των νέων Αντιδημάρχων και Προέδρων στενεύει και ο Δήμαρχος Ωρωπού καλείται άμεσα να τους ορίσει.

Ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν; Θα υπάρξουν δυσαρέσκειες και εκπλήξεις ή ακόμα και ανεξαρτητοποιήσεις;

Σύμφωνα με πληροφορίες ακλόνητοι θεωρούνται οι Αντιδήμαρχοι Καπανδριτίου κ. Δ. Βελτανιώτης και Καλάμου και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κ. Δέδες,  ο οποίος θα ήθελε στην παρούσα φάση παραμείνει απλός δημοτικός σύμβουλος, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον Δήμαρχο καθώς δεν έχει άλλο «άσσο στο μανίκι» του Καλάμου.

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η θέση του Αντιδημάρχου Χαλκουτσίου και Οικονομικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται αλλαγή του κ. Αν. Γαζβινιάν και τη θέση του να πάρει ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω κ. Γ. Δάβρης. Ποιος όμως θα αναλάβει την προεδρία του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. και θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά; Σε αυτή την περίπτωση ακούγεται το όνομα του κ. Θεοδώρου αλλά και το όνομα του νυν Αντιδημάρχου Μαλακάσας κ. Γ. Σιδέρη.

Η Μαλακάσα όμως ποιον θα έχει Αντιδήμαρχο αν φύγει ο κ. Γ. Σιδέρης; Η απόφαση αυτή είναι δύσκολη, καθώς ήδη έχουν δημιουργηθεί εντάσεις και δυσαρέσκειες στην περιοχή, οπότε όποιος αναλάβει την Αντιδημαρχία θα πρέπει να είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο ότι μπορεί να «καεί» πολιτικά.

Στο Συκάμινο ακλόνητος φαίνεται ότι είναι ο νυν Αντιδήμαρχος κ. Δ. Τζεβελέκος ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ύδρευση και μέχρι σήμερα τα έχει καταφέρει άψογα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στον Αυλώνα, όπου οι πληροφορίες φέρνουν τον κ. Ν. Τζεβελέκο να αντικαθιστά τον νυν Αντιδήμαρχο κ. Χρ. Σιδέρη.

Ερωτηματικό υπάρχει και στις Αφίδνες  για το αν ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Πούλος θα παραμείνει στη θέση του ή θα τον διαδεχθεί ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος κ. Σπ. Καυκόπουλος ο οποίος έχει κάνει εξαιρετικό έργο στο ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού.

Συγκεχυμένη είναι η κατάσταση όσον αφορά τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος κ. Μ. Τόλια, καθώς ο ίδιος πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι έχει υποβάλλει την παραίτηση του στο Δήμαρχο από την 25η Ιανουαρίου. Έκανε αποδεκτή την παραίτηση του ο Δήμαρχος ή όχι; Θα συνεχίσει ο κ. Μ. Τόλιας το Πολιτιστικό του έργο ή θα αντικατασταθεί;

Αναφορικά με την Κ.Ε.Δ.Ω. τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα. Ο κ. Στ. Δάβρης θα παραμείνει στη θέση του, καθώς το έργο του έχει αναγνωριστεί από όλους και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα δημιουργικής δράσης στο Δήμο Ωρωπού.

Σε κάθε περίπτωση τις απαντήσεις θα δώσει από μέρα σε μέρα ο Δήμαρχος Ωρωπού. Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν και σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, όχι μόνο για τις Αντιδημαρχίες και τις Προεδρίες αλλά και για τις… νέες συμμαχίες που από καιρό ακούγεται ότι ετοιμάζονται και που πιθανότητα να αλλάξουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα στα Δημοτικά πράγματα της περιοχής.