Θωμάς Ρούσσης: «Άλλο οι 38 Συμβασιούχοι στη Δομή της Μαλακάσας και άλλο η παραμονή των προσφύγων”

«Καμία σχέση δεν έχει η παραμονή των 38 συμβασιούχων στο Hot Spot της Μαλακάσας, με την παραμονή των προσφύγων εκεί» ξεκαθάρισε ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, στην επικοινωνία με τους πολίτες, που πραγματοποίησε, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στα ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του τέθηκε από την εφημερίδα «Άποψη τώρ@», σχετικά με την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει τον αγώνα των 38 Συμβασιούχων που εργάζονται στο Hot Spot της Μαλακάσας, με τη δικαιολογία ότι έτσι θα μονιμοποιήσουν και τους πρόσφυγες, ο κ. Ρούσσης απάντησε ξεκάθαρα ότι καμία σχέση δεν έχει το ένα θέμα με το άλλο. Όπως επίσης ξεκαθάρισε, για πολλοστή φορά, ότι ο ίδιος, αν και δεν είχε καμία αρμοδιότητα, κατηγορήθηκε σφόδρα και χρεώθηκε την απόφαση της Κυβέρνησης για την εγκατάσταση των προσφύγων στο στρατόπεδο της Μαλακάσας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «κανένας Δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα δεν είχε αρμοδιότητα για τη δημιουργία των Hot Spot μέσα σε στρατιωτικούς χώρους, καθώς ανήκουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δεν ελήφθη καθόλου υπόψη η γνώμη των Δημάρχων».

Ο κ. Ρούσσης στη συνέχεια τόνισε ότι «Οι 38 Συμβασιούχοι που παλεύουν για να κρατήσουν τη δουλειά τους και πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ, προτείναμε, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου, σύσσωμη η αντιπολίτευση, ότι από τη στιγμή που ο Δήμος δέχεται πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να τους πάρει ως υπαλλήλους και αυτό ψηφίσαμε όλοι, εκτός από τη Δημοτική Αρχή. Η δικαιολογία ήταν πως δεν υπάρχουν χρήματα και προτείναμε ως λύση να πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη, όμως ούτε αυτό δέχθηκαν».

Ως απάντηση δόθηκε το ρατσιστικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή με τίτλο “Η Αντιπολίτευση ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΑΝΕΣΧΥΝΤΑ την επιθυμία της, η Δομή της Μαλακάσας να μείνει μόνιμα στο Δήμο!”. Καθώς φαίνεται να  «θυσιάζει» τους 38 συμβασιούχους προκειμένου να φύγουν οι πρόσφυγες, ο κ. Ρούσσης απάντησε ότι “καμία σχέση δεν έχει το ένα θέμα με το άλλο. Το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία”. Η δομή στη Μαλακάσα εγκαταστάθηκε από την Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση ορίζει αν θα μείνουν οι πρόσφυγες ή όχι. Δεν εξαρτάται η μονιμοποίηση της Δομής από τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό, καθώς η Δημοτική αρχή φαίνεται να παίζει παιχνίδια εις βάρος εργαζομένων και προσφύγων.  Το Hot Spot της Μαλακάσας, δεν το κρατάνε ανοικτό οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί, ο πρώην Δήμαρχος και η Αντιπολίτευση. Το κρατάνε ανοικτό η Κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο και η Ύπατη Αρμοστεία.

Όταν τάζατε προεκλογικά στους κατοίκους της Μαλακάσας ότι αν πάρετε το Δημαρχιλίκι θα κλείσετε το Hot Spot και θα διώξετε τους πρόσφυγες, εννοούσατε ότι θα ξεκινήσετε με το διωγμό των εργαζομένων;

Τους 8 Συμβασιούχους στον τομέα της Καθαριότητας, γιατί δεν θέλατε να στηρίξετε ούτε αυτούς, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο; Τι κακό σας έκαναν; Μήπως περνούσαν και καθάριζαν έξω από τη Δομή της Μαλακάσας; Γιατί ικανοί είστε να πείτε και αυτή τη δικαιολογία!

Παίζετε, κύριοι, με το ψωμί 38 οικογενειών του Δήμου μας και με τις ζωές 1.500 προσφύγων, καθώς και με τη νοημοσύνη των κατοίκων της Μαλακάσας και όλου του Δήμου. Προσπαθείτε, να πιάσετε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Από τη μια να δικαιολογήσετε την αδικαιολόγητη και αχαρακτήριστη στάση σας απέναντι στους 38 συμβασιούχους και από την άλλη να φανείτε ήρωες (στα μάτια ποιων αλήθεια) ότι δήθεν ξεκινήσατε τις ενέργειες για να σαμποτάρετε ( ; ), κλείσετε ( ; ), διώξετε ( ; )  τη Δομή της Μαλακάσας.

Πατάτε στα πιο άγρια ένστικτα των ανθρώπων, μέσω του ρατσισμού, για να καλύψετε την εναντίωση σας, στο νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη εργασία, καθώς και την απροθυμία σας να τους εντάξετε στο προσωπικό του Δήμου Ωρωπού, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Έχετε την Πανελλαδική πρωτοτυπία! Στην «πυρά» οι Συμβασιούχοι για να φύγουν οι πρόσφυγες… ή μήπως το αντίστροφο;