Θωμάς Ρούσσης: Ένας και πρώτος απέναντι σε πέντε αλλά δεύτερους

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Μια αλήθεια αδυσώπητα σκληρή.  Όσο κι αν κάποιος επιχειρήσει να   παραποιήσει τους αριθμούς  ή να τους  «μακιγιάρει» για να έρθουν  στα μέτρα  του, αυτό είναι αδύνατον. Το μόνο που πετυχαίνει είναι να εκτίθεται και να δείχνει τον πανικό που τον διακατέχει. Να δημιουργεί καρικατούρες και να φτιάχνει χάρτινους πύργους.

Στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 26ης Μαΐου, στο Δήμο Ωρωπού,  οι πολίτες ανέδειξαν με διαφορά, έστω 35 ψήφων, πρώτο τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση «Πρώτα ο Δημότης». Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη και μη αμφισβητούμενη αλήθεια. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Αυτή είναι η πρώτη αλήθεια.

Στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 26ης Μαΐου, ο κ. Ρούσσης έδωσε τη μάχη μόνος του. Και νίκησε. Απέναντι του είχε τον συνδυασμό του κ. Γ.  Γιασημάκη «Συνεργασία Ευθύνης», μέσα στον οποίο είχαν προσχωρήσει τέσσερις  ακόμη -με δήλωσή τους- υποψήφιοι δήμαρχοι επικεφαλής συνδυασμών.  Τέσσερις εκκολαπτόμενοι  αρχηγοί που καλόβλεπαν το θρόνο του Δημάρχου. Όταν ήρθαν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και μέτρησαν τα κουκιά,  προφανώς αντελήφθησαν ότι δεν τους έβγαιναν. Έτσι  αποφάσισαν να συνεργαστούν μήπως και πάρουν καμιά καρέκλα, την επαύριον των εκλογών, εφόσον, το αποτέλεσμα είναι θετικό. Αυτή είναι η δεύτερη αλήθεια.

Στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 26ης Μαΐου, παρά τη «συνεργασία» όλων των  υποτιθέμενων δυνάμεων, οι πολίτες εμπιστεύτηκαν και πάλι το Δήμαρχο Θωμά Ρούσση και τον ανέδειξαν πρώτο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον κ. Γιασημάκη και, την δήθεν ισχυρή ομάδα του, η οποία έπιασε ταβάνι. Αποδείχτηκε έτσι περίτρανα ότι η «Συνεργασία Ευθύνης» δεν κατόρθωσε να πετύχει τον πρωταρχικό της στόχο, να έρθει πρώτη, έστω και με μια ψήφο διαφορά. Πόσο μάλλον  να κερδίσει με το περίφημο 53%  που διαλαλούσαν ότι θα πάρουν, επί μια εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα και να κρύψουν τον πανικό της επερχόμενης ήττας τους. Αυτή είναι η τρίτη αλήθεια.

Παρά ταύτα ορισμένοι επιχειρούν να παραποιούν την αλήθεια με στόχο να πείσουν το εκλογικό σώμα  ότι νικητής των εκλογών είνα ο κ. Γ. Γιασημάκης. Μόνο που οι αριθμοί λένε άλλα. Νικητής είναι ο κ. Θωμάς Ρούσσης στον πρώτο γύρο των Δημοτικών εκλογών στο Δήμο Ωρωπού. Άντεξε ένα σκληρό πόλεμο, που σε ορισμένες στιγμές ξεπέρασε τα όρια. Ο πολιτικός λόγος έγινε προσωπικός και οικογενειακός. Οι πολίτες τελικά τον στήριξαν γιατί ήξεραν ότι ήταν άδικη όλη αυτή η επίθεση.

Επειδή λοιπόν  το επιχείρημα των αριθμών αποδείχτηκε ότι είναι σαθρό και δεν μπορεί να γίνει πιστευτό, τέθηκε σε εφαρμογή, ένα άλλο αφήγημα, σύγκρισης ανόμοιων εκλογικών περιόδων. Μέγα λάθος. Η κάθε εκλογική διαδικασία είναι, εντελώς, διαφορετική και συγκρίσεις δεν υπάρχουν στα ποσοτικά στοιχεία. Μήλα με πορτοκάλια δεν είναι ίδια. Προφανώς! Άρα και αυτό το επιχείρημα καταρρίπτεται χωρίς πολλές συζητήσεις για τους ιστοριοδίφες της παραπληροφόρησης.

Ίσως ο κ. Γιασημάκης και η ομάδα του, θα πρέπει να αναζητήσουν άλλα πιο πειστικά επιχειρήματα. Πρωτίστως, να αποδεχτούν το εκλογικό αποτέλεσμα. Δηλαδή να σεβαστούν την ετυμηγορία των πολιτών. Μετά να αναζητήσουν τα αίτια γιατί και αυτή την φορά ο κ. Γιασημάκης και η «ισχυρή ομάδα των πέντε»  δεν κατόρθωσαν να έρθουν, ούτε αυτή τη φορά, πρώτοι. Γιατί είδαν την πλάτη του κ. Ρούσση.

Ένα είναι πασιφανές. Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Θωμά. Τον Θωμά των έργων και της προοπτικής. Τον Θωμά που εκτιμούν ως άνθρωπο και τιμούν την αυτοδιοικητική του παρουσία. Γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική χωρίς πρόγραμμα, των ανούσιων καταγγελιών, των υποσχέσεων και της άρνησης. Οι πολίτες θέλουν ο Δήμος να συνεχίσει να πορεύεται με προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Αρνείται τη στασιμότητα και το μηδενισμό. Για αυτό και τιμωρεί όλους όσους παίζουν με την αλήθεια επιχειρώντας να υφαρπάξουν την ψήφο τους με παραπλανητικά αφηγήματα και θεωρίες εκφοβισμού.

Αυτή την Κυριακή λοιπόν, 2 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, που διατήρησε την πρωτιά του αντιμέτωπος με πέντε δήθεν δυνάμεις, θα είναι ο νικητής των εκλογών. Μα ακόμα μεγαλύτερος νικητής θα είναι ο λαός του Ωρωπού, που θα έχει για μια ακόμα τετραετία για Δήμαρχο τον Θωμά Ρούσση, έτοιμο να ολοκληρώσει το έργο του, οδηγώντας από άκρη σε άκρη το Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, με πρόγραμμα, σχέδια και έργα πνοής.