Θωμάς Ρούσσης: «Δεν παραιτούμαι από Δήμαρχος» – Ανησυχητική ησυχία στην Αντιπολίτευση

7.6.2016

Αποφασισμένος  να μην παραιτηθεί από το αξίωμα του Δημάρχου δήλωσε, χθες 6 Ιουνίου 2016, ο Θ. Ρούσσης στο Δημοτικό Συμβούλιο επαναλαμβάνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για τις χωματερές στο Συκάμινο στηρίζεται σε σκευωρία και χαλκευμένα στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο κινήθηκε σε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους από όλες τις πλευρές, η παράταξη του Γ. Γιασημάκη «Δυναμική Πολιτεία» ζήτησε από τον Πρόεδρο του Σώματος να φέρει   προς συζήτηση το θέμα της καταδικαστικής  απόφασης κατά του Δημάρχου Θ. Ρούσση για τις χωματερές του Συκαμίνου, μετά και την γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης η οποία περιέχει το σκεπτικό της καταδίκης.

«Ζητώ να φέρετε το θέμα στο ΔΣ» είπε ο κ.  Γιασημάκης και πρόσθεσε «Έχουν μαζευτεί υπογραφές και θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις».

Ο κ. Ν. Δημητρίου χαρακτήρισε το θέμα τεράστιο. «Στο προηγούμενο συμβούλιο γελούσατε και ειρωνευόσασταν» είπε απευθυνόμενος στο προεδρείο. Και πρόσθεσε «Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίζεται και δεν έχει σταματήσει. Ρίχνονται τοξικά απόβλητα και μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας. Έχουμε ευθύνη να πάρουμε μέτρα, αφού δούμε το μέγεθος του προβλήματος». Και ζήτησε κι αυτός τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα την καταδικαστική απόφαση του Δημάρχου.

Από την πλευρά του ο κ. Π. Χασιώτης υπογράμμισε ότι «η διαφάνεια είναι υπόθεση όλων μας. Ζητώ να συζητήσουμε το θέμα που έχει ανακύψει και να δοθούν εξηγήσεις στα εύλογα ερωτήματα που υπάρχουν».

Σε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους κινήθηκε και ο κ. Γ. Οικονομάκος ο οποίος υποστήριξε ότι  «ουδέποτε έκανε κάποια κίνηση εναντίον του Δημάρχου για την υπόθεση αυτή. Στην πολιτική υπάρχει η αλήθεια και το ψέμα. Το δίκιο και το άδικο. Η απόφαση βγήκε είναι γνωστή. Εάν κ.  Δήμαρχε έχετε δίκιο εσείς να το αποδείξετε. Δεν μπορεί να σας έχουν στήσει πλεκτάνη όλοι οι δικαστές».

 Και κατέληξε λέγοντας  «Σας προκαλώ και σας καλώ σε δημόσια συζήτηση με την παρουσία των πολιτών».

Ο Δήμαρχος κ. Θ. Ρούσσης, απαντώντας στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης, τόνισε «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα  μου να αμφισβητώ τα στοιχεία. Ήταν κατασκευασμένα τα στοιχεία από  τον Οικονομάκο  και την ομάδα του. Η Αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτησή μου. Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν και δεν θα κάνω οτιδήποτε που υπονομεύει την τιμή και την πολιτική μου πορεία. Είμαστε εδώ γιατί μας ψήφισε ο λαός. Όχι τα like και το Face book» .

Είναι γεγονός ότι η Αντιπολίτευση προσπαθεί σύσσωμη, αλλά με “παράπλευρες απώλειες”, να διεξαχθεί συζήτηση για το θέμα της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του Δημάρχου για τις χωματερές στο Συκάμινο, εν τούτοις όμως δεν μπορεί να συγκεντρώσει τις 14 υπογραφές που απαιτούνται για τη σύγκλιση του Δ.Σ. Αυτό, πλέον, είναι στην διακριτική ευχέρεια της πλειοψηφίας εάν και πότε θα φέρει το θέμα προς συζήτηση.