Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η παρουσία της κ. Ι. Στεργίου στη συνάντηση του Κινήματος Κατά των Διοδίων

Σφοδρή επίθεση δέχθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Ιωάννα Στεργίου για την ανακολουθία της σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Ωρωπού, κατά την παρουσία της στη συγκέντρωση του Κινήματος Κατά των Διοδίων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στη Μαλακάσα.

Η κ. Στεργίου είπε ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει την αριστεροσύνη της και τους κοινωνικούς αγώνες της, τονίζοντας ότι «Ήμουν και θα είμαι πάντα παρούσα στους αγώνες. Με κατηγορούν κάποιοι για μετάλλαξη, οι οποίοι έχουν περάσει από πολλούς πολιτικούς χώρους. Εμείς (ΣΥΡΙΖΑ) παραμένουμε μέλη του Κινήματος Κατά των Διοδίων. Ο στόχος μας είναι κατά των μνημονίων και των διοδίων. Η στάση μου είναι εναντίον όλων αυτών. Αυτή η κυβέρνηση είναι φιλική και μπορούμε να πάρουμε κάποια πράγματα. Στο θέμα των έργων δεν είπαμε ποτέ ότι οι εργολάβοι έβαλαν χρήματα. Όμως τι θέλετε τώρα; Σαν κυβέρνηση να πούμε να σταματήσουν τα έργα; Τόσοι άνθρωποι που εργάζονται τι θα γίνουν; Ζω την πραγματικότητα μέσα από την Περιφέρεια και τι δυσκολίες υπάρχουν με τους διεθνείς διαγωνισμούς για να ξεκινήσουν κάποια έργα».

Και πρόσθεσε ότι «Από τον Απρίλη του 2015 η Περιφέρεια έχει αναλάβει την ανακατασκευή του παράδρομου. Σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργολαβίες. Δεν σαμποτάρισα ποτέ το κίνημα και εμείς (ΣΥΡΙΖΑ) είμαστε μπροστά κι αγωνιζόμαστε με μια κυβέρνηση που ακούει».

Οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για όσα ακούστηκαν από την Περιφερειακή Σύμβουλο και της υπενθύμισαν τι έλεγε παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια για κατάργηση των διοδίων και να μην πληρώνουν οι οδηγοί αντίτιμο, τι έλεγε στους πολίτες για να μην πληρώνουν ΔΕΗ και όταν τελικά οι πολίτες την χρειάστηκαν στους δικαστικούς τους αγώνες να είναι αποστασιοποιημένη.

Ο πρώην Κοινοτάρχης Μαλακάσας κ. κ. Λίτσας, την κατηγόρησε ότι ψήφισε υπέρ του Χ.Υ.Τ.Υ. στον Ωρωπό. Οργισμένη η κ. Στεργίου απάντησε ότι δεν ψήφισε για το Χ.Υ.Τ.Υ. και πρόσθεσε πως «40 χρόνια η άλλοι τα σκατά και θέλετε να τα φτιάξουμε όλα σε 2 χρόνια;». Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Κ. Λίτσα και άλλων παρισταμένων ότι υπάρχει και υπογραφή της κ. Στεργίου για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Υ. στον Ωρωπό, οι οποίοι προτίθενται να παρουσιάσουν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.

Διαβάστε επίσης: Ανανεωμένο και δυναμικό επανέρχεται το Κίνημα Kατά των Διοδίων στον Ωρωπό