Θύμα fake news η Μπριζίτ Μακρόν: Λένε ότι είναι τρανσέξουαλ – Χαμός στα social media

Νομικά αναμένεται να κινηθεί η Μπριζίτ Μακρόν μετά τα fake news στα social media ότι γεννήθηκε άνδρας με το όνομα Ζαν Μισέλ Τρονιέ. Μάλιστα, η εξωφρενική φήμη ότι η  σύζυγος του Γάλλου προέδρου είναι τρανσέξουαλ έγινε δημοφιλής στα social media της Γαλλίας με το #JeanMichelTrogneux.

Η 68χρονη Πρώτη Κυρία τώρα σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να υποβάλει καταγγελία κατά των υποκινητών των θεωριών συνωμοσίας, σύμφωνα με τη Le Figaro.

Η αμφιλεγόμενη θεωρία δημοσιεύτηκε σε ένα ακροδεξιό περιοδικό “Faits et Documents” τον Σεπτέμβριο, το οποίο ισχυρίστηκε ότι ο ισχυρισμός βασίστηκε σε τριετή έρευνα που υποστηρίχτηκε από αρκετούς ειδικούς, όπως ανέφερε το CNews.

Tο 12σέλιδο μηνιαίο περιοδικό που έχει δημοσιεύσει σειρά από περίεργες θεωρίες για δημόσια πρόσωπα, φέρεται να κατηγόρησε την Μπριζίτ Μακρόν ότι γεννήθηκε άνδρας,  με το όνομα Ζαν Μισέλ Τρονιέ.

Η παράλογη αυτή θεωρία κυκλοφορούσε ευρέως στα social media αυτόν τον μήνα, με το #JeanMichelTrogneux να θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα στο γαλλικό Twitter την περασμένη εβδομάδα, ενώ έγινε διαμοιρασμός του από αρκετούς λογαριασμούς υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας και αντιεμβολιαστών, με περισσότερα από 34.000 tweet με αυτό το hashtag.

Η περίεργη αυτή φήμη για την Μπριζίτ Μακρόν ξεκίνησε μήνες πριν από τις  προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, που θα γίνουν τον Απρίλιο. Κι ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, οι δημοσκοπήσεις θέλουν τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας να επανεκλέγεται σε περίπτωση που είναι και πάλι υποψήφιος.