Θ. Αμπατζόγλου: Ζητάω καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να πάει Το Μαρούσι Ψηλά

Καθαρή νίκη, από την πρώτη Κυριακή, στις δημοτικές, εκλογές του Οκτώβρη, ζήτησε, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Κυριακή 28 Μαΐου,  κατά την παρουσίαση του νέου ονόματος το συνδυασμού του και των υποψηφίων που θα τον πλαισιώσουν στη διεκδίκηση του δήμου, μιλώντας  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, που  είχε κατακλυστεί από εκατοντάδες Μουρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες.

Ο  κ. Αμπατζόγλου ιδιαίτερα συγκινημένος από την αθρόα ανταπόκριση των πολιτών  ανακοίνωσε το νέο όνομα του συνδυασμού του με το οποίο θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, για δεύτερη θητεία, που είναι «Το Μαρούσι Ψηλά». Ένα όνομα  συμβολικό που δείχνει το στόχο και το όραμα  της δημοτικής ομάδας που δεν είναι άλλος από το να πάει το Μαρούσι ακόμα πιο ψηλά. Να ενώσει όλες τις υγιείς δυνάμεις του δήμου, για να προχωρήσει ένα μεγαλόπνοο έργο που έχει ήδη σχεδιαστεί και βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης. Ένα έργο που θα αλλάξει την όψη του Μαρουσίου και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του ιστορικού δήμου της Αττικής.

Ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου είναι κατά γενική ομολογία απόλυτα πετυχημένος. Είναι εργατικός, οργανωτικός, μεθοδικός διορατικός, ουσιαστικός και κυρίως αποτελεσματικός. Μετριοπαθής, που  έχει να παρουσιάσει θετικό έργο, σε όλα τα επίπεδα.

Πρώτο του μέλημα, πριν τέσσερα χρόνια, ήταν να συμμαζέψει τα οικονομικά του δήμου, κάτι που πέτυχε, καθώς ρύθμισε όλα τα χρέη παρελθόντων ετών, κουρεύοντας τις απαιτήσεις των τραπεζών, κατά 45, τουλάχιστον, εκατ. ευρώ, που θα πλήρωναν οι πολίτες.

Στη συνέχεια  προχώρησε με τους συνεργάτες του στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του  δήμου και στη μελέτη μεγάλων έργων, σε κάθε γωνιά του δήμου με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών του. Νέα υπηρεσία δημοτολογίου και ψηφιοποίηση του δήμου ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες άσκοπα ήταν οι πρώτες του κινήσεις.  Έργα οδοποιίας, αναπλάσεις πλατειών, διανοίξεις δρόμων, ενίσχυση του τομέα καθαριότητας και ανακύκλωσης με νέα οχήματα και κάδους, της πολιτικής προστασίας και των συγκοινωνιών με σύγχρονα λεωφορεία αποτελούν απτά δείγματα του έργου του.

Έργα για την Παιδεία με νέα σχολεία και νηπιαγωγεία, σύγχρονες παιδικές χαρές, πάρκα για αθλοπαιδιές, εκσυγχρονισμός του κολυμβητηρίου, ένα εμβληματικό κλειστό γήπεδο  μπαλόνι για μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο, είναι στη διάθεση της νεολαίας και των κατοίκων.

Επίσης έργα για την ανάδειξη του Πολιτισμού καθώς και το ανοιχτό Θέατρο, όπου διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι το Φεστιβάλ  Αμαρουσίου, με τεράστια επιτυχία, καθώς πάνω από 80 χιλιάδες πολίτες το έχουν παρακολουθήσει, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δίνουν χρώμα στην πόλη και πολιτιστική οντότητα στο δήμο.

Στόχος, όπως είπε και ο δήμαρχος, είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου ανοιχτού θεάτρου που θα είναι το στολίδι του Αμαρουσίου τα επόμενα χρόνια.

Ο Θ. Αμπατζόγλου είναι ένας προσηνής, χαρούμενος άνθρωπος που  είναι πάντα δίπλα στην τρίτη ηλικία. Σε κάθε πολίτη που έχει  ανάγκη στήριξης και την αλληλεγγύη του δήμου, ώστε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, κανένας πολίτης να μην νοιώθει μόνος.

Στα άμεσα σχέδια του είναι, όπως είπε, η υπογειοποίηση της Κηφισίας, ώστε να ενωθεί η πόλη του Αμαρουσίου, η προέκταση του Μετρό και φυσικά το μεγάλο έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.

Ο κ. Αμπατζόγλου έθεσε τους πολίτες του Αμαρουσίου απέναντι σε ένα δίλλημα λέγοντας «Θέλετε ένα δήμαρχο που να συνδιαλέγεται με την κυβέρνηση και τους υπουργούς. Ένα δήμαρχο που να συνομιλεί με τα κορυφαία στελέχη της Ε.Ε. ή ένα δήμαρχο που θα συζητάει με δυο τρία άτομα στα καφενεία;» είπε.

Είναι σαφές ότι το Μαρούσι χρειάζεται και πρέπει να έχει ένα δήμαρχο ανοιχτών οριζόντων που θα μπορεί να συνδιαλέγεται με την κεντρική διοίκηση στο πιο υψηλό επίπεδο. Που θα συνομιλεί με τα κορυφαία στελέχη της ΕΕ, εκεί όπου λαμβάνονται κορυφαίες αποφάσεις για το μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών. Θέλει ένα Δήμαρχο πρωταγωνιστεί των εξελίξεων και όχι ένα δήμαρχο παρία των καφενείων και της ίντριγκας. Αυτό υποδήλωσε η μεγαλειώδης παρουσία των πολιτών του Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρώην υπουργός Νίκος Παπαθανάσης οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και Άρια Αγάτσα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, το σύνολο της δημοτικής Αρχής, οι νέοι υποψήφιοι καθώς και εκατοντάδες πολίτες που στηρίζουν την προσπάθεια, πραγματικά, το Μαρούσι να πάει ψηλά.

Το Μαρούσι είναι ένας ιστορικός,  Μητροπολιτικός δήμος που δεν του αξίζει τίποτα λιγότερο από το να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Να είναι στην κορυφή της Αττικής, πρότυπο διοίκησης και ανάπτυξης. Πολιτισμού και ευημερίας των κατοίκων  του.